Европарламентът утре ще гласува българската номинация на Мария Габриел за

...
Европарламентът утре ще гласува българската номинация на Мария Габриел за
Коментари Харесай

Иде най-важният ден за Мария Габриел

Европарламентът на следващия ден ще гласоподава българската номинация на Мария Габриел за еврокомисар с сектор “дигитализация”. Заседанието на евродепутатите е в Страсбург, а гласуването е по дневен ред сред 11 и 13 часа българско време.

Както първо БЛИЦ писа, комисиите, които организираха чуването на Габриел на 20 юни излязоха с единомислещо високи оценки за подготовката и представянето на бъдещият български еврокомисар. Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и комисията по просвета и обучение (CULT)1, както и асоциираните към чуването други три комисии, дадоха иключително положителни отзиви за експертността на българката.

“Мария Габриел е квалифицирана както за член на колегиума на Комисията, по този начин и за осъществяването на характерните предоставени й задачи”, написа на финала на отчетите от Екологичен потенциал.

Един от значимите цели на Мария Габриел в работата й като еврокомисар ще бъдат ограниченията против погрешните вести. “Фалшивите вести съставляват нови провокации, тъй като дезинформацията се популяризира толкоз бързо”, означи Мария Габриел. И настоя за нуждата от взаимен метод в цялото законодателство против подправените вести.

Припомняме, че ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП/EPP) Жозеф Дол още след чуването в Брюксел разгласи, че “България има нов еврокомисар и това е Мария Габриел”.

Утре в Страсбург българката се чака да събере голямо болшинство поддръжка. А преди да поеме новия си пост е финалното утвърждение на Съвета на министрите на страните-членки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР