Европарламентът работи на три места – в Страсбург, в Брюксел

...
Европарламентът работи на три места – в Страсбург, в Брюксел
Коментари Харесай

По нещо и ние да сме първи в Европейския парламент…

Европарламентът работи на три места – в Страсбург, в Брюксел и в Люксембург. Но ние ще си приказваме за Брюксел, тъй като по-голямата част от чиновниците и сътрудниците на парламентарните групи на Европейския парламент са там. По нещо и ние да сме първи в Европейския парламент… Още на входа името на Европейския парламент, изписано на български, седи най-отгоре. Някак си е знак и мотив за горделивост.

Как можеш влезеш

За да влезете в Европарламента, би трябвало да си евродепутат, негов помощник, публицист, или най-обикновен човек, който обаче е с покана. Организират се и групови визити с лидер, само че би трябвало да се запишете. Просто това значи, че някой е провел визитата ви. Следва инспекция като на летище – сваляш колани, телефони, часовници и така нататък, тъй като минаваш през скенер.

След като към този момент си „ чист “ и си в „ обетованата постройка “, незабавно ти прави усещане модернизмът, чувството за актуален живот.

Сградите на Народното събрание са модернистични, с огромни прозорци, основават прелестно възприятие за съвремието.

Когато влезете в стола на депутатите, не очаквайте някакъв разкош. По-скоро наподобява супер елементарен, наподобява повече на мястото за хранене в някой университет. Табли, подготвени салати, избор сред 2-3 съществени храни, десерт и разнообразни питиета.


Европейският парламент има и голям брой конферентни и заседателни зали, прес-центрове, аули и други

Има и построени телевизионни студя, които са разполагаем на евродепутатите след предварителна поръчка.

Разбира се, няма по какъв начин да пропуснем парламентарната зала. Над банките на евродепутатите са ситуирани местата за посетители.

Няма по какъв начин някой да желае да седи през целия ден като посетител в Народното събрание на топло през зимата, само че няма проблем да изгледа 15-20 минути от едно съвещание.

Трябва да се означи, че по време на съвещание на евродепутатите се прави симултантен превод на всички публични езици за Европейски Съюз.

Офисите на евродепутатите и техните сътрудници са по високите етажи. Всеки евродепутат има личен офис, който разполага с 2 или 3 стаи. Едната стая е за самия евродепутат, а сътрудниците му се обитават директно до него.

Определено си заслужава да се види, а работата в Екологичен потенциал не стопира. Независимо по какъв начин наподобява в профил.

P.S.: Скоро евродепутатът Цветелина Пенкова - от групата на социалистите, провежда посещаване в Брюксел за публицисти и с помощта на това можем да ви покажем Европейския парламент отвърте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР