Европарламентът изиска днес от групата на евродепутатите от френския Национален

...
Европарламентът изиска днес от групата на евродепутатите от френския Национален
Коментари Харесай

Евродепутати се черпили с вечери за по 400 евро

Европарламентът изиска през днешния ден от групата на евродепутатите от френския Национален общ брой, да възстановят 500 000 евро неоправдани разноски, заяви France 24.

Решението беше взето единомислещо от Бюрото на Екологичен потенциал. Решението е взето въз основа на одит, изработен през 2016 година

Според него от групата на Европа на нациите и свободите са създали разноски от 477 780 евро, които могат да се считат за неоправдани.

За тях са липсвали съответни документи или са били направени без сходство с разпоредбите за финансово ръководство или публични поръчки. През 2017 година такава констатация е била направена за разноски на стойност 66 427 евро.

Сред разноските има към 100 новогодишни дарове за над 100 евро и 230 бутилки шампанско, от които 6 са на цена от 83 евро. Има данни за празнична вечеря на стойност 13 500 евро и вечеря с индустриалци, за която кувертът е бил 449 евро на човек. В същото време водачът на френските националисти Марин льо Пен е имала среща с водача на италианската партия „ Лига “ Матео Салвини, за която е бил заплатен куверт от по 401 евро на човек.

В групата на Европа на нациите и свободите членуват още австрийска, холандска и италианска партии. ПО-голямата част от разноските обаче са били направени от представители на френския Национален общ брой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР