Европарламентът днес гласува окончателното отпадане на смяната на времето да

...
Европарламентът днес гласува окончателното отпадане на смяната на времето да
Коментари Харесай

България още не е решила лятно или зимно часово време да избере

Европарламентът през днешния ден гласоподава окончателното отпадане на промяната на времето да стане през 2021 година До април следващата година страните членки би трябвало да кажат кое часово време избират - лятно или зимно. След това промени няма да бъдат вероятни.

България ще съобрази напълно въвеждането на непрекъснато часово време с избора на прилежащите страни - членки на Евросъюза. Това оповестиха за " По света и у нас " от Транспортното министерство, което се занимава с казуса.

През предходната година Министерството на енергетиката направи национално допитване, в което можеше да се включи всеки български жител и да даде мнение би трябвало ли да се сменя времето напролет и есента и в случай че не се сменя - кое избира като главно. Българите са изрично зад решението за непрекъсната часова зона, превес при избора имаше лятното часово време.

От министерството на превоза обаче обясниха, че това не значи, че Министерския съвет ще реши в интерес на лятното време, тъй като съществена тежест ще има общото решение на съюза и прилежащите страни. Целта съгласно ведомството е да не се основават часови зони в границите на общността.

От транспортното министерство плануват публични полемики по тематиката, включващи представители на работодателските организации, синдикатите и неправителствения бранш. Ще бъде изработен разбор какви биха били последствията при приемането на зимно или на лятно часово време.

От транспортното министерство регистрират изгодата от непроменяща се часова зона, изключително при жп превоза, при който сега има най-сериозни компликации при местенето на стрелките.

Въвеждането на непрекъснато време обаче ще докара до нови разноски за страната. Причината - належащо е препрограмиране на осведомителните системи. По-конкретни решения България чака през втората половина на 2019 година когато Финландия поема председателството на Евросъюза.
 ДРУГИТЕ вести: Без промяна на времето от 2021 ДРУГИТЕ вести: Без промяна на времето от 2021
Буковите гори в Централен балкан със документ за съкровищницата на ЮНЕСКО, Европа ще откри непрекъснато часово време от 2021-ва, BOND с два българс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР