Европарламентът даде своята подкрепа на Кристин Лагард за поста председател

...
Европарламентът даде своята подкрепа на Кристин Лагард за поста председател
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи Лагард за председател на ЕЦБ

Европарламентът даде своята поддръжка на Кристин Лагард за поста ръководител на Европейската централна банка. Това стана на първата сесия на новия европарламент.

Кристин Лагард е на 1 крачка от председателството на Европейската централна банка. Тя беше избрана като подобаващ претендент първо от икономическата комисия, а през днешния ден и от Европарламента.

Ако има публично утвърждение на Европейския съвет, Кристин Лагард ще бъде първата жена отпред на ЕЦБ, като ще наследи Марио Драги на поста за идващите 8 години. Заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис съобщи, че паричната политика би трябвало да бъде подплатена със структурни промени.
Валдис Домбровскис - заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за еврото: Мисля, че фискалната политика може да подтиква вътрешните търсения и вложения. Кристин Лагард също акцентира това в изявленията си пред Комисията по стопански и парични въпроси. В дълготраен проект - задълбочаването на стопански и паричен съюз също е доста значимо. По-задълбочен и по-добре обвързван финансов пазар в Европейския съюз и завършването на Банковия съюз е залог за построяването на по-устойчиво европространство.
Досега Лагард оглавяваше Международния валутен фонд, а единственият кандидат за неин правоприемник е Кристалина Георгиева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР