Европа все още не може да се справи с последствията

...
Европа все още не може да се справи с последствията
Коментари Харесай

Емил Радев: Европа още не може да се справи с последствията от мигрантската криза

Европа към момента не може да се оправи с следствията от мигрантската рецесия през 2015 година Това терзание изрази българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на провелото се чуване на изпълнителния шеф на Фронтекс Фабрис Лиджери по отношение на отчета за активността на организацията.

В рамките на полемиката в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред в Европейския парламент Радев настоя пълномощията на организацията за гранична и брегова защита да бъдат засилени. „ Това е належащо, защото все още Фронтекс продължава да играе централна роля в обезпечаването на външните граници на Европейски Съюз, каквато е и българската ", стимулира се евродепутатът, който е и зам.-председател на комисията.

По думите му данните от последните седмици са извънредно тревожни. „ Свидетели сме на наново активизиране на Балканския маршрут – мигрантският напън на границата с Турция се усилва ", посочи Радев, като се базира на информацията, че единствено през последната седмица на август на гръцкия остров Лесбос са пристигнали от Турция над 600 души, най-вече от афганистански генезис. „ Съвсем разумно това буди паника измежду доста хора, че рецесията може да се повтори, а Европа няма подготвеност да се оправи с нови „ огромни мигрантски талази ", съобщи българският евродепутат.

Той напомни, че новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание ускорено да се ускори активността на организацията, тъй че броят на чиновниците й да доближи 10 000 души още до 2024 година - три години по-рано от плануваното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР