Европа връща строгите ограничения заради варианта Омикрон на коронавуриса, който

...
Европа връща строгите ограничения заради варианта Омикрон на коронавуриса, който
Коментари Харесай

Омикрон: Локдаун в Нидерландия, извънредно положение в Лондон

Европа връща строгите ограничавания поради разновидността Омикрон на коронавуриса, който се разпрострянава в пъти по-бързо. Франция, Нидерландия, Англия, Испания и Германия към този момент оповестиха, че ги чака вълна, по-тежка от предходните, макар че равнището на имунизация в тези страни е доста високо.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте разгласи решението на държавното управление за непълен Локдаун за Коледа и Нова година. Затварят се всички второстепенни магазини и услуги в дните към празниците. Ресторанти, фризьорски салони, музеи и фитнес-клубове ще бъдат затворени от 19 декември до 14 януари.

Всички учебни заведения в Нидерландия също ще останат затворени - най-малко до 9 януари. Новите ограничения против пандемията включват рекомендация към семействата да не одобряват повече от двама посетители едновременно. Не се предлага и събирането на повече от двама души навън.

" Нидерландия още веднъж затваря поради петата вълна, която ни носи разновидността Омикрон. Той се популяризира по-бързо, в сравнение с се опасявахме, по тази причина е належащо да действаме в този момент, с цел да предотвратим най-лошото. Рождество е празникът на вярата и светлината. Показвали сме към този момент, че като общество можем да издържим на доста тествания! Заедно ще преодолеем и този интервал! Напълно съм уверен в това ", съобщи Рюте в послание към жителите.

Повече от 85 % от възрастните нидерландци са имунизирани, само че с бустърни дози са единствено 9 %.

Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи изключително състояние за столицата Лондон. Това докара до конфликти сред протестиращи и полиция. Недоволството на хората е и поради оповестения проект на държавното управление за въвеждането на имунизационни паспорти.

Омикрон се популяризира извънредно бързо в Лондон. Тази заран бяха регистрирани над 10 000 случая за последното денонощие. За цялата страна новозаазените са 90 хиляди.

Франция също възнамерява нови ограничения поради Омикрон. Въпреки че в страната имунизационното покритие е доста огромно – над 90 % от французите са имунизирани.

Здравният министър Оливие Веран разгласи, че ще се изискват документи за имунизацията за достъп до съвсем всички публични места. Той се надява, че по този начин ще се увеличи броя на ваксинираните. Досега достъп до заведения за хранене, кина и музеи имаха и неимунизирани, които представяха отрицалетен коронавирус тест.

Правителството обмисля наложителен имунизационен паспорт и за пътешестване с трен и аероплан. Парламентът ще разиска предложенията през януари.

Испания също регистрира обезпокоителен растеж на новозаразените поради разновидността Омикрон. През последните 7 дни са регистрирани повече от 165 000 инфекции.

Само седмица преди Рождество броят на инфектираните надвиши 500 случая на 100 000 поданици, което е нарастване с близо 58 % спрямо предходната седмица. Миналата година по това време честотата беше малко над 200 случая на 100 000 поданици. Тогава обаче смъртните случаи бяха по към 170 дневно, до момента в който в този момент са по-малко от 45. Учените са безапелационни, че това се дължи на имунизациите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР