Европа трябваше да реши как да реагира - политически или

...
Европа трябваше да реши как да реагира - политически или
Коментари Харесай

Петър Витанов: С това управление Русия ще губи от международната си легитимация

" Европа трябваше да реши по какъв начин да реагира - политически или военно. Затова политическите наказания заместват военна реакция, която би довела до международна война. През годините глобите демонстрираха, че не са ефикасни. Досега те не доведоха до смяна в държанието на Русия, нито я отслабиха стопански за сметка на европейските стопански системи. Най-тежко пострадали от войната са украинците и руснаците, само че и европейските жители ".

Това сподели пред БНР евродепутатът Петър Витанов.

Той акцентира, че изключване на съветски банки от системата SWIFT е политически инструмент, който ще сътвори усложнения при разплащанията:

" Но не знам по какъв начин това ще се отрази на България ".

Той цитира данни от разбор, съгласно които прекъсване на газа от Русия за месец би коствало на българската стопанска система вреди в размер на милиарди.

В предаването " Политически НЕкоректно " евродепутатът съобщи, че протичащото се в Украйна е кулминационната точка на развой, който стартира с жестоко нарушение на интернационалния ред.

" Не позволяваме сходно държание ".

И уточни, че системата на интернационалните връзки не работи от години:

" Виждаме разпад на един международен ред, открит преди 80 години. Международните организации, които трябваше да скрепяват мира, от дълго време не работят. Вземат се решения за военни интервенции без наказания от страна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ние сме на ръба на построяването на нов международен ред. Аз нямам доверие в правото на мощния, а в силата на правото. Новият международен ред е извънредно нужен, с цел да може да се подсигурява интернационалната сигурност... Този спор ще бележи интернационалните връзки за генерации наред. Опасявам се от нова Желязна завеса. Путин има военна мощност, няма политическата мощ, с цел да легитимира своите позиции. Смятам, че Русия ще губи огромна част от своята интернационална легитимация, до момента в който е с това ръководство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР