Европа трябва да стане първият неутрален по отношение на климата

...
Европа трябва да стане първият неутрален по отношение на климата
Коментари Харесай

Еврокомисията започва мащабна битка с климатичните промени

Европа би трябвало да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 година. Това се споделя в Европейския зелен пакт - новата тактика на Европейската комисия за битка с климатичните промени, показана през днешния ден в Брюксел. В идващите 100 дни Комисията ще създаде и първия европейски закон в региона на климата.

Брюксел дава обещание и финансова помощ на стойност 100 милиарда евро за районите и секторите, които са най-уязвими и подвластни от изкопаемите горива.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия: Днес слагаме началото на едно пътешестване. Можем да го съпоставим с момента, в който индивидът стъпи на Луната. Европейският зелен пакт е доста упорит, само че в това време деликатно е преценена всяка стъпка, която ще предприемем.
Европейският зелен пакт ще обгръща всички браншове на стопанската система, по-специално превоза, енергетиката, селското стопанство, строителството и промишлени браншове като стоманодобива, производството на цимент, текстилната промишленост и химикалите.

Брюксел даде обещание не редуциране, а основаване на нови работни места. Евродепутати от другите парламентарни групи приветстваха упоритостите на Комисията в региона на климата. Притесненията обаче са свързани най-много с това по какъв начин ще бъде финансиран зеления преход и какъв брой висока ще е цената, която всяка една държава-членка ще би трябвало да заплати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР