Европа трябва да се промени, за да отговори на нуждите

...
Европа трябва да се промени, за да отговори на нуждите
Коментари Харесай

Меркел призова Европа да противодейства с един глас на САЩ, Русия и Китай

Европа би трябвало да се промени, с цел да отговори на потребностите на променения свят, в който Китай, Русия и Съединените щати са ѝ противници. Това споделя немският канцлер Ангела Меркел в изявление за в. " Зюддойче цайтунг ", представено от " Гардиън ". Оригиналът на изявлението не бе напълно налично на уеб страницата на немското издание, откакто " Гардиън " заяви за него.

Според канцлера, за който това са последните избори за Европарламент, съюзът би трябвало да се изправи пред доста провокации - от съветската интервенция до икономическото въздействие на Китай и монопола на Съединени американски щати върху цифровите услуги. " Нещата, които бяха сигурни за следвоенния ред, към този момент не са в действие... Те (Китай, Русия и САЩ) ни принуждават още веднъж и още веднъж да намерим общи позиции Това постоянно е мъчно поради другите ни интееси. Но ние го вършим - мислете да вземем за пример за политиката ни за спора в Украйна. "

Обща тактика в Африка, немислима допреди няколко години, към този момент има, а политисите са съгласувани. " Политическата ни власт обаче към този момент не е съизмерима с икономическата мощ. "

Брекзит е най-големият прелом за Европа от последните 20 години, само че топката към този момент е в ръцете на Англия, споделя още Меркел, която не дава отговор дали Европейски Съюз би дал на Лондон още една пролонгация, в случай че договорката за напускането не бъде призната до края на октомври. Добавя, че нея " най-голямото терзание " е по какъв начин да се обезпечи задоволително икономическо благосъстояние за справяне с екологичната рецесия, а превръщането на Германия във емисионно неутрална до 2050 година е " голямо предизвикателство ".

" Много хора се тормозят за Европа и аз съм измежду тях. Това значи, че изпитвам даже по-силен дълг да подсигурявам дружно с другите, че Европа има бъдеще, " продължава канцлерът. Според нея дясноцентристкият блок от партии в Европарламента не трябва да е отворен за крайнодесни популисти като италианския вицепремиер Матео Салвини.

По думите ѝ " просто да заявим, че сме се наслаждавали на седем десетилетия мир, към този момент не е задоволително, с цел да оправдаем европейския план. Без причини за мотивиране на Европа с взор към бъдеещто европейският кротичък план би бил в по-голяма заплаха, в сравнение с може да се намерения. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР