Европа трябва да е обединена, а псевдонационалистите са политически мошеници,

...
Европа трябва да е обединена, а псевдонационалистите са политически мошеници,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Мога да се върна от европарламента, когато десницата е обединена и готова да управлява

Европа би трябвало да е обединена, а псевдонационалистите са политически мошеници, които засягат действителни проблеми, само че оферират подправени решения. Това сподели в изявление за Mediapool зам.-председателят на ДСБ и лидер на левролистата на " Демократична България " Радан Кънев. Според него би трябвало да се работи за бързо създаване на общо европейско правораздаване, реанимиране на европейския енергиен съюз и ясна визия за сигурността на Европа. Да се откажа от евродепутатското си място, с цел да влезе някой различен не е допустимо. Бих могъл да се върна в националната политика в името на единна десница, която е подготвена да поеме властта в България, изяснява Кънев.

Г-н Кънев, вие изненадващо влязохте в конкуренцията за европарламента, откакто актуалният евродепутат Светослав Малинов отхвърли да е лидер, тъй като пропусна значимо гласоподаване по пакета " Мобилност ". Според вас тази негова неточност, както я дефинира той, коства ли водаческото му място?

Не мога да разясня решенията на Светослав. Той беше безапелационен в предлагането си към " Демократична България " да бъде заместен от мен като лидер на листата. От близо три седмици ние вършим акция и се борим за доверие, а не обсъждаме неточности и решения от предишното. Аз не видях специфична неточност на Светослав. Видях обаче сериозна медийна офанзива и разбрах решението му затова.

Преди издигането ви за лидер на листата на " Демократична България " изглеждаше, че стоите настрана от политиката, въпреки и да останахте зам.-председател на ДСБ. Какво ви накара да се върнете и да приемете предлагането?

Убеден съм, че изборите са доста значими за демократичната общественост. И сигурно " Демократична България " би трябвало да излезе с най-силното, което има. С най-разпознаваемите си лица и фигури. С хора, които са подготвени да бъдат депутати в европарламента. Всички в челото на листата сега сме такива. Аз не взимам лидерските решени. Кандидат съм за съответна политическа позиция и подобавам към тази акция със самочувствие. Вярвам, че съм фигура, която може да сплоти синия избор в България, който няма да поддържа ГЕРБ. Не мисля, че за толкоз значими избори имах право да се двоумя дълго.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР