Eвропа трябва да бъде по-силна и по-обединена, за да успее

...
Eвропа трябва да бъде по-силна и по-обединена, за да успее
Коментари Харесай

Макрон: Европа трябва да е силна, за да опаси света от хаоса

Eвропа би трябвало да бъде по-силна и по-обединена, с цел да успее да опази света от безпорядък. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в Берлин.

„ Европа и по-специално френско-германската дружба би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да не разрешат на света да поеме по пътя на хаоса и да го управляват по пътя на мира ”, съобщи Макрон в речта си пред Бундестага. „ Ето за какво Европа би трябвало да бъде по-силна… и по-обединена ”, акцентира той.

Пред депутатите в немския парламент френският президент подсети, че точно от Европа е пристигнала самодейността против климатичните промени и за по-голямо потребление на зелената сила за запазване на природата.

Според него Европа би трябвало да бъде основател за дейности свързани с миграцията, сигурността и многостранния метод към търговията. „ Трябва да сме по-обединени, с цел да можем да посрещнем новите провокации ”, безапелационен бе той.

Лидерите на Франция и Германия се срещат в Берлин, с цел да почетат дружно паметта на жертвите от Първата международна война. 

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел поставиха венци на и цветя на мемориала Нойе Вахе в Берлин, повдигнат в памет на жертвите на войните и диктатурата, оповестява Ройтерс.

Нойе Вахе е някогашен пруски гарнизон, който през 1993 година е трансфорат в мемориал на починалите във войните. В него е сложена известната скулптура „ Майка с мъртвия си наследник ”, символизираща страданията на жертвите на военни дейности.

Посещението на Макрон и втората му среща с Меркел единствено в границите на седмица идва на фона на огромните митинги против повишаването на горивата във Франция. / vesti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР