Европа скоро ще има нова най-висока сграда, издигаща се 310

...
Европа скоро ще има нова най-висока сграда, издигаща се 310
Коментари Харесай

130 метра над земята: Скоро Европа ще има нова най-висока сграда. И тя ще се намира в Полша

Европа скоро ще има нова най-висока постройка, издигаща се 310 метра над земята, и тя ще се намира не в някой от огромните западноевропейски градове, а в Централна Европа или по-точно във Варшава.

Varso Tower, която ще е част от комплекса Varso Place, би трябвало да изпревари по височина лондонския небостъргач Shard, като се трансформира в отличник в района, като се изключи Русия.

По плана работи словашката компания HB Reavis, като закупената от нея повърхност през 2011 година възлиза на общо 1,72 хектара. Парцелът се намира в централната част на града.

" Varso Place ще има освен съвременна бизнес част, само че и елементарно налична обществена такава. Тя ще бъде неповторимо място в сърцето на Варшава, отдадено на бизнеса, жителите и туристите ", показва пред уеб страницата Emerging Europe Петер Печник, който е основен изпълнителен шеф на HB Reavis.

Строителството на плана, изчисляван на 500 милиона евро, би трябвало да завърши до края на идната година. Той включва построяването на три обособени здания, които би трябвало да отворят порти по едно и също време през 2022 година.

Комплексът Varso Place би трябвало да включва главния небостъргач - Varso Tower, който ще е с височина от 310 метра, и още две здания - Varso 1 и Varso 2, които ще се издигат на надлежно 81 и 90 метра.

Общата повърхност на комплекса ще бъде 70 500 квадратни метра, като 10 300 квадратни метра от тях ще бъдат търговски площи. В постройките ще бъдат построени заведения за хранене и питейни заведения, като там ще бъдат ситуирани и 2 тераси с панорама към града, до които достъпът ще бъде свободен за всички.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР