Европа си стесни полезните ходове през последните няколко десетилетия и

...
Европа си стесни полезните ходове през последните няколко десетилетия и
Коментари Харесай

Мирослав Попов: Доста неприятности предстоят на нашата мила Европа

Европа си стесни потребните ходове през последните няколко десетилетия и от ден на ден ще се сблъсква с последствията от късогледи решения. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус "  експертът по интернационалните връзки Мирослав Попов. Европа не е полагала дължимите грижи за своето лично население, безапелационен бе той.

" Не за отдих и забавление, там нещата са безпроблемни, а да вземем за пример към социално-икономическото съзряване на своето население. Обратното, Европа не се грижи да вземем за пример за елементарното си демографско възпроизводство. Това значи мощна политика. У нас в България е доста известна демографската политика на Виктор Орбан, тя е вярна. Вместо това Европа се увлича в напълно други пространства. Европейското семейство трябваше да бъде в центъра на европейската политика – нищо сходно не се случва. Наложи се едно такова извратено схващане, че грижата за фамилията е въпрос на консервативни полезности. Не съм склонен. Въпрос на естествени човешки полезности, тя няма директни политически измерения. Ако някой печели политически с някакви лозунги, то е различен въпрос. Но грижата за естественото възпроизводство на европейското население би трябвало да е фундаментална грижа на евроинституциите. Вместо това виждате какъв брой стотици пъти в евроинституциите са дискутира въпросът за мигрантите. И като се дискутира въпросът за мигрантите, се дискутира на тази повърхност, че " ние имаме потребност от работна ръка “ – ами отглеждайте си работната ръка, грижете се за децата, за учениците, за израстването, за физическото им положение. Това е решението: дръжте се като естествени хора. " Не, ние не няма да се държим като естествени хора, ние ще се държим по различен метод, ще решаваме ЛГБТ проблемите ", примерно споделям, с цел да бъда пределно подигравателен. Е, не може Европа да не закъса освен това състояние. Но отрезвяването на Европа ще пристигна в недалечно бъдеще ", сподели специалистът.

" Доста неприятности предстоят на нашата блага Европа, която аз обичам ", добави Мирослав Попов. Според него Европа енергийно се самонаранява.

" Германия в това отношение е пример с нейната война против нуклеарната енергетика. Останалите европейски страни, които вървят по линия на Зелената договорка, не си дава сметка за последствията от Зелената договорка, последствията за социално-икономическия статус на европейските общества, тъй като всичко това, което в този момент се предлага като подмяна, то освен че ще съсипе локалните енергетики, то ще обърка обществата по какъв начин да решавате енергийните си въпроси. Няма да ги решат по този метод ", заключи специалистът.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР