Европа си плаща за своята безопасност - плаща на Турция

...
Европа си плаща за своята безопасност - плаща на Турция
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Европа си плаща за своята безопасност

" Европа си заплаща за своята сигурност - заплаща на Турция милиарди евро да не влизат незаконни мигранти на територията на Европейски Съюз. Европа стартира да заплаща и на северноафриканските страни. Виждате, че в действителност европейската външна политика за въздържане на миграцията е това: плащаме си, с цел да бъдем спокойни от други. " Това сподели в предаването " Нещо повече " Милен Керемедчиев, посланик, някогашен заместник-министър на външните работи.   
Няма дипломатически гаф в коментираното наличие на премиера, а не на президента на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, отдадена на световната битка с опиатите, на която страната ни е съорганизатор на конференцията. Това е среща на ръководители, която има за цел доближаване на световните позиции, акцентира Керемедчиев: „ Самото държавно управление има доста по-конкретни стъпки, които може да предприеме в тази област, по тази причина министър председателят Борисов води тази делегация. “

Европейският съюз усилва натиска против Англия, с цел да одобри изискванията по Брекзит, съобщи още дипломатът. В този подтекст той прегледа срещата на английския премиера Тереза Мей с американския президент Доналд Тръмп като " жизненоважна за Англия ":

" Първо тя да получи някаква поддръжка в тези доста тежки времена и идни по всяка възможност предварителни избори - столът й се клати неудържимо, и въпреки това:  да си подсигури комерсиално съглашение със Съединени американски щати, което да даде глътка въздух за сега уплашения английски бизнес по какъв метод ще протече Брекзит. "

Съединени американски щати виждат в лицето на България една от дребното страни, които имат някакъв разговор с Турция - по този начин Милен Керемедчиев разяснява срещата на американския дипломат с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в централата на партията. По думите му, България е една от дребното страни, които не престават да бъдат мост сред Европа и Турция. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР