Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината

...
Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината от войната в Украйна

Европа ще затегне глобите против Русия още един път към годишнината от началото на нейната инвазия в Украйна и това ще е сигнал за съветския президент Владимир Путин, сподели немският канцлер Олаф Шолц, оповестява „ “.

„ Путин няма да реализира задачите си – не и на бойното поле и не посредством мир под негов диктат “, съобщи в тирада пред депутатите в долната камара на немския парламент Олаф Шолц. Той добави, че Европейски Съюз ще пази Украйна колкото е належащо.

Олаф Шолц разкритикува обществената конкуренция измежду някои страни за това кой може да достави повече и по-мощни оръжия на Украйна. Според него това  отслабва единството измежду съдружниците.

„ Сближаването сред страните се резервира и укрепва, като решенията първо се изготвят поверително и чак по-късно се оповестяват обществено. Това, което вреди на единството ни, е обществената конкуренция сред нас във връзка с бойни танкове, подводници, самолети “, добави Олаф Шолц.

Шолц съобщи, че бъдещето на Украйна е в Европейския съюз и че съветският президент Владимир Путин няма да реализира задачите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР