Европа се прицели в китайските туристи и ще обсъди създаването

Европа се прицели в китайските туристи и ще обсъди създаването ...

От Пекин през Балканите – ЕС на флирт с китайските туристи.


Европа се прицели в китайските туристи и ще обсъди създаването на комбинирани пакети за Далечния изток. Идеята е в офертите да бъде включен и "Балканският маршрут".

Това е една от темите, които ще обсъдят министрите на туризма от Европейския съюз на неформална среща в НДК. Форумът ще бъде последван от среща на високо равнище "Туризъм и икономически растеж" като част от програмата на българското председателство на ЕС.Още по тематаБългарското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество12 фев 2018 07:50103Ангелкова с визия: Турция - целогодишен пазар за туризма ни22 яну 2018 22:1025Браво! Страната ни с приход от 6,6 млрд. от чужди туристи19 яну 2018 22:2627

"Китай е сред основните пазари за Европа. Повече от 150 милиона китайски граждани пътуват, голяма част от тях - в Европа", каза българският министър на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че сред другите теми, които ще обсъждат с колегите й, ще е възможността за представянето на ЕС като единна дестинация на китайския пазар.

"Свързаността между Европа и Балканите и особено западната им част и възможностите за откриване на директни авиолинии също ще са във фокуса на днешните дискусии", допълни министър Ангелкова.

На форума ще се обсъди и как туризмът да е двигател за икономиките в Европа и региона.

Министрите на туризма ще обсъдят последователно три теми: политиките на Съюза в туризма, сигурността и възможностите за сътрудничество в сектора между Европа и Китай. Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за икономически растеж и регионална интеграция.

Предмет на обсъжданията ще бъдат споделената икономика и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма. Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората дискусия. Инициативата "2018 г. - Година на туризма ЕС-Китай" ще е третата основна тема на срещата.
 
По публикацията работи: Вера К. Александрова

Източник: dnes.bg