Европа се придържа към обща позиция относно процеса на излизане

...
Европа се придържа към обща позиция относно процеса на излизане
Коментари Харесай

Меркел за Brexit: Европа няма планове да обсъжда отново постигнатите споразумения

" Европа се придържа към обща позиция по отношение на процеса на излизане на Англия от Общността; няма проекти да разисква още веднъж постигнатите съглашения ". Това разгласи от Рейкявик немският канцлер Ангела Меркел след среща с министър председателите на Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция, предава TACC.
„ Ние, 27-те държави-членки на Европейски Съюз, ще останем единни и ще действаме дружно. Не можем да отворим към този момент подписаното съглашение “, акцентира Меркел, която в сряда приема за договаряния в Берлин английския министър председател Борис Джонсън. Според нея предлагането на Брюксел е подходящо, а от Лондон зависи по кой път ще тръгне, написа Агенция " Фокус ". По този метод канцлерът разяснява твърдата позиция на Джонсън във връзка с защитния механизъм за ирландската граница, или по какъв начин Северна Ирландия ще действа като част от митническия съюз на Европейски Съюз и единния европейски пазар след Brexit.
В понеделник Джонсън изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, в което уточни, че механизмът във формата, за която Брюксел упорства, ще бъде „ антидемократичен и несъответствуващ за суверенитета на Обединеното кралство като страна “. Британският министър председател изрази вяра, че страните ще търсят други решения и в последна сметка ще бъде реализирано съглашение. Въпреки това Туск отхвърли предлагането на английския министър председател, защото съгласно него контрактуваното е застраховка против появяването на твърда граница на остров Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР