Европа се нуждае от радикална промяна по отношение на лекарствата,

...
Европа се нуждае от радикална промяна по отношение на лекарствата,
Коментари Харесай

Европа се нуждае от радикална промяна, за да могат лекарствата да достигнат до всички пациенти

Европа се нуждае от радикална смяна във връзка с медикаментите, тъй че новаторските лекарства да доближават до всички пациенти на налична цена, декларират заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за насърчаването на европейския метод на живот, Маргаритис Схинас и европейският комисар по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакидис в публикация, оповестена от АНА-МПА.

В публикацията на двамата европейски чиновници се акцентира, че " доста пациенти и здравни системи не могат да си разрешат някои медикаменти заради високите им цени, а дефицитът на медикаменти е продължителен проблем, който може да лиши пациентите от лекуването, от което се нуждаят ".

" Трябва - подчертаха те - да създадем обединен пазар за лекарства ". Предложенията на Комисията за промяна на фармацевтичното законодателство, разказани в публикацията, имат за цел да обезпечат еднакъв достъп на всички пациенти до новаторски медикаменти на налични цени, да оказват помощ на европейската фармацевтична индустрия да остане мощна и конкурентоспособна в интернационален проект и да подобрят надзора на веригите за доставка на медикаменти в подтекста на подсилване на " стратегическата автономност на Европейски Съюз в производството на медикаменти ".

Те показаха и нуждата от предприемане на ограничения за произвеждане на нови антимикробни медикаменти, с цел да се реши казусът с антимикробната устойчивост, която всяка година убива десетки хиляди хора, и да се предотврати превръщането на тази " тиха пандемия " в идната " световна рецесия ".    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР