"Европа се нуждае от промяна. Тя трябва да се върне

...
"Европа се нуждае от промяна. Тя трябва да се върне
Коментари Харесай

Деница Златева: Политиците дължат на българските избиратели честни избори

"Европа се нуждае от смяна. Тя би трябвало да се върне към обществените си корени, да бъде по-справедлива и по-солидарна. Ако желаеме да бъдем равнопоставени европейци, би трябвало да бъдем и почтени българи и да се отнасяме с достолепие към всеки един български жител, да не разделяме хората по политически пристрастия или според от това- в кой район на страната живеят. Не би трябвало да усилваме районните неравенства и вътре, в самата България. " Това сподели претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ и зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия Деница Златева в Благоевград. Тя добави, че главното обръщение на социалистите към българските жители е да гласоподават, да бъдат дейни.

Златева съобщи, че даже изборите за Европейски парламент да наподобяват далечни, в действителност те са извънредно значими за това - в каква посока ще се развива България. „ Ако желаеме да има правдивост в този момент - и в България, и в Европа, би трябвало да бъдем дейни ", сподели още Златева. По думите ѝ обвързване на политиците е да подсигуряват на българските гласоподаватели, че гласът им е регистриран почтено и преброен по този начин, както са си пуснали бюлетината.

"Очакваме да спечелим тези избори. Ако всичко това, което чухме от хората по време на акцията - това предпочитание за отмъщение, за смяна, за правдивост - е реалност, не би трябвало да се съмняваме какъв ще бъде изборният резултат. За мен най-важно е хората да не се опасяват и да отидат да гласоподават ", разяснява още Деница Златева. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия сподели още, че изборите са значими по няколко аргументи.

"За мен, като човек, който се занимава толкоз дълго с европейска политика, не е без значение какво ще бъде болшинството в новия Европейски парламент. Важно е в каква посока ще поеме Европа - с ново прогресивно болшинство и да не допуснем мощно посланичество на националисти и популисти в Европейския парламент. На второ място - индивидът още веднъж би трябвало да бъде подложен в центъра на политиките ", разяснява още тя. По думите й във вътрешен проект изборите са значими, тъй като това е самобитен избор на съмнение към държавното управление на ГЕРБ и има късмет да бъдат провокирани предварителни парламентарни избори. "Разбира се, значими са и за идните локални избори през есента ", добави тя.

Помолена да разяснява данните за стопански, административен и полицейски напън върху Българска социалистическа партия, изнесени на конференция в централата на партията, Златева съобщи, че социалистите са обезпокоени от целия напън, упражняван върху българските гласоподаватели, върху чиновници на държавната и локална администрация, върху членове на Българска социалистическа партия. „ Тези избори би трябвало да бъдат свободни, да оставим жителите да изразят свободно правото си на глас, а партиите да имат равни условия в изборния ден ", приключи Деница Златева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР