Европа се нуждае от по-големи и по-конкурентоспособни банки в условията

...
Европа се нуждае от по-големи и по-конкурентоспособни банки в условията
Коментари Харесай

Шефът на Deutsche Bank: Европа се нуждае от голям скок, за да се справи с конкуренцията

Европа се нуждае от по-големи и по-конкурентоспособни банки в изискванията на яростна интернационална конкуренция, съобщи основният изпълнителен шеф на Deutsche bank Кристиан Зевинг, представен от ДПА.

Трябва най-сетне да се възползваме от европейските икономии от мащаба, сподели той през днешния ден при откриването на банкова конференция, проведена от в. " Ханделсблат " и излъчена онлайн.

Да се контролират изключително деликатно огромните банки беше и продължава да бъде верният метод. В същото време в Европа направихме задоволително, с цел да не стават банките прекомерно огромни. Само че това е подозрителен курс, означи Зевинг, който от 1 юли е и ръководител на Асоциацията на немските банки (BdB).

Банките, позиционирани в Съединени американски щати, имат преимуществото на дейно банкиране и финансови пазари, съгласно шефа на Deutsche bank. За да ги настигне, Европа се нуждае от по-силен банков и финансов пазар. В противоположен случай няма да можем да издържим в поляризирана световна стопанска система сред Съединени американски щати и Китай, добави той.

Сега се нуждаем от огромен скок към съюз на финансовите пазари в Европа, акцентира той.

Европейска комисия възнамерява съюз на финансовите пазари от септември 2015 година, само че тази самодейност към момента не е осъществена, напомня ДПА.

Зевинг разяснява, че особено Deutsche bank не е подготвена за никакви сливания или придобивания и се е съсредоточила върху личното си преструктуриране, осведоми Българска телеграфна агенция.

Най-добрата подготовка за идната стъпка е самите ние да сме в добра форма. Така е в спорта, а и в бизнеса, сподели той на събитието на " Ханделсблат ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР