Европа се нуждае от отворен, но суверенен единен пазар за

...
Европа се нуждае от отворен, но суверенен единен пазар за
Коментари Харесай

ЕС ще позволи на компаниите достъп до лични данни


Европа се нуждае от отворен, само че върховен обединен пазар за данни, съобщи Тиери Бретон
(снимка: Европейски парламент)

Европейската комисия предложи нови правила, които ще разрешат на фирмите да имат достъп до публични и персонални данни, с цел да бъдат по- конкурентни на американските и азиатските колоси, и ще подтикват нововъведенията в области като изменението на климата и здравето.

Правилата ще обезпечат на бизнеса и изследователските организации достъп до данни, които нормално са блокирани заради дискретност, комерсиална загадка или права върху. Също по този начин за хората ще стане по-лесно да споделят своите данни за некомерсиални проучвания.

Строгите правила за отбрана на данните в Европейски Съюз, известни като Общ правилник за отбрана на данните или, ще продължат да се ползват, а фирмите и обществените организации ще би трябвало да внедрят механически решения, с цел да подсигуряват. Личните данни, да вземем за пример, ще би трябвало да бъдат анонимизирани, преди фирмите да получат достъп до тях.

„ С непрестанно възходящата роля на индустриалните данни в нашата стопанска система, Европа се нуждае от отворен, само че върховен обединен пазар за данни ”, съобщи комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от, добавяйки, че регламентът ще „ помогне на Европа да се трансформира в континент номер едно в света ”.
още по тематиката
Европейски Съюз се надява, че като даде на фирмите достъп до повече данни, ще поддържа бизнеса да основава нови услуги и артикули, само че също по този начин ще помогне на откривателите да се оправят с публичните провокации.

Съгласно предлагането, показано в сряда, от фирмите няма да се изисква да имат седалище в Европа или да бъдат принуждавани да в района, само че те ще би трябвало да назначат локални представители, които да вземат участие в програмата.

Компаниите ще би трябвало, с цел да избегнат непозволени или противозаконни претенции за данни, съхранявани в Европа от органи на трети страни. Както Съединени американски щати, по този начин и Китай постановат правила на своите компании, които могат да изискват от тях да предават данни, даже в случай че те се съхраняват в чужбина.

За да се смята за законосъобразно, всяко искане за достъп до би трябвало да бъде предпазено от интернационално съглашение или да подхожда на европейските правила, в това число, че задачата за достъп е тъкмо избрана. Също по този начин фирмите могат да наложат двойно криптиране като защитна мярка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР