Европа се нуждае от единна стратегия за борба срещу новия

...
Европа се нуждае от единна стратегия за борба срещу новия
Коментари Харесай

Учени призоваха към единни действия в Европа, за да се победи пандемията

Европа се нуждае от единна тактика за битка против новия ковид, считат учени и приканват за дейности, съобщи ДПА.

Заради отворените граници в Европа, обособена страна не може сама да се оправи и да поддържа невисок брой инфектирани с COVID-19, което значи, че общите дейности и цели са извънредно значими, се споделя в публикация, оповестена в авторитетното здравно списание "Лансет " от група интернационалните учени под управлението на Виола Присман.

"Ако не действаме в този момент, би трябвало да чакаме следващи талази на инфекцията, с последствия, които още ще навредят на здравето, обществото, работните места и бизнеса ", пишат учените.

Те оферират мощни, координирани европейски дейности за ограничение на броя на дневните нови заразявания до не повече от 7 на 100 000 души от популацията на седмична база във всяка от европейските страни.

Присман, която е откривател в института "Макс Планк " по динамичност и самоорганизация в Гьотинген, счита, че тази цел може да бъде реализирана до пролетта.

"Намаляването на случаите би трябвало да се синхронизира във всички европейски страни и този развой би трябвало да стартира допустимо най-скоро. Това синхронизиране ще разреши европейските граници да останат отворени ", пишат учените.

Щом броят на случаите намалее, рестриктивните мерки могат да бъдат разхлабени, само че би трябвало да бъдат зорко следени, като в това време би трябвало да продължат да се съблюдават ограничения като носене на маски, хигиена и контролиране на контактите.

Нужно е да продължи и проучването посредством проби, с цел да се подсигурява, че вероятно увеличение на случаите ще се засече допустимо най-рано. Локалните нараствания на случаите изискват бързо и деятелен отговор с ограничавания в пътуванията, проби и вероятно районни карантини, оферират още експертите.

Повече от триста учени от целия свят са се включили към апела и самодейността до момента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР