Европа се намира в епицентъра на глобална пандемия от новия

...
Европа се намира в епицентъра на глобална пандемия от новия
Коментари Харесай

На първо място са човешките животи, след това са икономическите мерки

Европа се намира в епицентъра на световна пандемия от новия ковид, която ни слага в изключителна обстановка. Тази пандемия не признава граници. Всички страни от Европейския съюз са сложени пред една и съща заплаха. Затова ние би трябвало да осъзнаем, че помощта за нашите съседи и другари е помощ за нас самите. Нашата съществена грижа би трябвало да бъде спасяването на човешки животи и ограничение на болестта. На второ място е значимо да вземем бързи и решителни ограничения за смекчаването на обществените и стопански последствия. Тези два целта изискват общ европейски отговор в духа на взаимност и единение. Това разяснява българският евродепутат Андрей Ковачев.

"Решението на някои европейски страни да одобряват пациенти от Италия и да дават съоръжение съставлява значим сигнал в тази посока и образец, който и други страни би трябвало да последват в сходство с опциите на своите здравни системи. Европейските институции вършат всичко допустимо в границите на своите пълномощия, с цел да подсигуряват че европейските фондове ще доближат по допустимо най-лесния и небюрократичен метод до засегнатите райони и жители. Това ще даде глътка въздух на здравните системи и засегнатите браншове от стопанската система, само че за превъзмогването на рецесията би трябвало да помислим за спомагателни ограничения и дълготрайни структурни промени ", сподели Ковачев.

Според него Европейската комисия би трябвало да активизира всички бюджетни средства и да употребява всички благоприятни условия за обезпечаването на спомагателни свежи пари на държавите-членки. Сегашната обстановка демонстрира какъв брой е значимо оптимално бързо да се реализира единодушие по един упорит дълголетен бюджет на Европейски Съюз за интервала до 2027 година в размер на най-малко 1,3% от Брутният вътрешен продукт на държавите-членки. Не на последно място сегашната рецесия демонстрира за какво вложенията в опазването на здравето освен избавят човешки животи, само че и неведнъж се възстановяват в стопанската система.

По време на извърнедното съвещание на Европейския парламент, провело се в Брюксел през предходната седмица бяха гласувани незабавни ограничения за справяне с рецесията с COVID-19. Бяха подкрепени ограничения в помощ на жителите и сдруженията, които плануват насочването на 37 милиарда евро към засегнатите най-чувствително от епидемията. Средствата ще послужат на здравните системи, на дребни и междинни сдружения и на пазара на труда. Европейският парламент поддържа обезпечаването на 800 млн. евро от фонда за взаимност на Европейски Съюз за покриване на изключителни разноски в региона на публичното здраве. Одобрено бе и предлагането авиопревозвачите краткотрайно да бъдат освободени от задължението да кацат и изхвърчат от дадени летища в прецизен ден и час.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР