Европа се готви за опасно горещо време, като на места

...
Европа се готви за опасно горещо време, като на места
Коментари Харесай

Гореща вълна залива Европа

Европа се готви за рисково горещо време, като тук-там се чака да бъдат усъвършенствани и температурни рекордни. Причината е парещ фронт от Африка, който минава през Стария континент.

Франция
Франция от през вчерашния ден е в плен на горещата вълна. В очакване на жегите, управляващите разположиха 1000 краткотрайни чешмички в разнообразни точки на града.

През 2003 година жегите във Франция лишиха живота на над 15 000 души, по тази причина и в този момент се взимат превантивни ограничения. Благотворителни организации раздават бутилки с минерална вода на бездомниците, а жителите и гостите на Париж са предизвестени да не излизат, в случай че не е неотложно.

Плувните басейни и парковете ще работят до късно, с цел да могат хората да потърсят хладина. Очаква се вечер температурите да се намаляват до 20 градуса.
Чехия
Общински служащи в Прага пръскаха със студена вода центъра на чешката столица. Термометрите през днешния ден регистрираха 34 градуса, а упованията са на следващия ден да бъде до 37.
Италия
31 градуса и висока мокрота в Рим. Такава е прогнозата за цялата седмица, а жегите ще обзет и други елементи на Италия - Милано, Болония и остров Сардиния, където се готвят за до 40 градуса.

Според синоптиците, юни може да се окаже най-горещия месец в страната от десетилетия.

Въпреки солените санкции, мнозина взеха решение да потърсят хладина във водите на емблематичния шадраван Ди Треви.
Германия
Горещият фронт доближи и Германия. Жега чакат във Франкфурт, в източната провинция Брандербург, както и в Долна Саксония. Властите издадоха и предизвестие за заплаха от горски пожари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР