Европа разполага със средствата за противодействие на разпространението на новия

...
Европа разполага със средствата за противодействие на разпространението на новия
Коментари Харесай

ЕС е готов да противодейства на новия китайски вирус

Европа разполага със средствата за противопоставяне на разпространяването на новия вирус, открит в началото в Китай. Това съобщи пред белгийски медии проф. Херман Госенс, представител на европейската организация "Препар ", която работи за пресичането на нововъзникващи епидемии с поддръжката на Европейската комисия.

По неговите думи в никакъв случай до момента не е бил следен толкоз бърз и координиран отговор на появяването на нова епидемиологична опасност. Според Госенс огромната заплаха следва към китайската Нова година поради предстоящото всеобщо пътешестване на китайци и опцията по този начин вирусът да се популяризира доста по-лесно. Никой не е по-добре квалифициран за опасността от Европейски Съюз, твърди ученият. Европа разполага със структурите и средствата, с цел да се изправи против допустима пандемия, прибавя той.

"Препар " има основни задания за пресичането на пътя на новия вирус в Европейски Съюз. Засега подхванатите ограничения са съразмерни на слабата заплаха за европейските жители, означават медиите.

Президентът Доналд Тръмп също разгласи през днешния ден, че Съединени американски щати са задействали проект, който да възпре разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

В коридорите на Световния стопански конгрес Тръмп сподели, че проектът работи добре, и похвали федералния Център за надзор и предварителна защита на болесттите.

"Ние сме в прелестно положение и съгласно мен и Китай е в прелестно положение, добави той, преди да се срещне с водача на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани.

Новият ковид, произхождащ от Китай, не съставлява специфичен риск за Турция, съобщи също през днешния ден министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от Анадолската организация.

Той уточни, че турските управляващи ще слагат под карантина инфектирани пациенти от Китай, в случай че такива дойдат в Турция.

Страната е подготвила термални камери и други превантивни ограничения против разпространяването на вируса.

Новото турско летище "Истанбул " е огромен интернационален център, който обслужва над 50 милиона пасажери годишно, а националният авиопревозвач Търкиш еърлайнс прави всекидневно полети до дестинации в Китай като Пекин, Шанхай и Гуанчжоу, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР