Европа преживява опасен момент на фона на струпването на руски

...
Европа преживява опасен момент на фона на струпването на руски
Коментари Харесай

НАТО за кризата в Украйна: Опасен момент за европейската сигурност

Европа претърпява рисков миг на фона на скупчването на съветски войски по границата с Украйна и огромни учения в Беларус, предизвести през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с английския министър председател Борис Джонсън. Като " диалог сред глухонеми " разказа през днешния ден Лавров диалозите с английската си колежка Лиз Тръс, която посети в Москва. В Румъния дойдоха първите американски бойци, които се предислоцират от Германия.

Допълнителният американския контингент за укрепване на източния франг на НАТО влезе в Румъния от Унгария. Той ще бъде ситуиран в базата Михаил Когълничану в източния окръг Констанца.

Съединени американски щати употребяват тази база на Черно море от 1999 г, в Румъния са ситуирани и детайли от американския противоракетен щит. Заради рецесията към Украйна Пентагонът изпраща в допълнение близо 3 000 военни в Полша и Румъния.

Несъмнено НАТО е най-надеждната гаранция за сигурността на Румъния, което е от огромно значение на фона на последните закани и провокации пред европейската сигурност, сподели Клаус Йоханис - президент на Румъния.

Броят на съветските сили край Украйна нараства, времето за предизвестие при вероятно нахлуване намалява- по този начин генералният секретар на Пакта разказа актуалните опасности.

Русия има избор- дипломатическо решение и ние сме подготвени да седнем на договаряния, или борба на висока цена. Ще има стопански наказания и увеличено военно наличие на НАТО на източния фланг на Алианса, сподели Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО.

Това е евентуално най-опасният миг, приказвам за идващите няколко дни, в най-голямата рецесия на сигурността в Европа от десетилетия, сподели Борис Джонсън - министър председател на Англия.

Британският външният министър Лиз Тръс в Москва повтори че Русия би трябвало да изтегли войските си от границата с Украйна с цел да потвърди, че няма желание за инвазия. Домакинът упрекна английската страна, че слуша, само че отхвърля да чуе най-подробните причини на Русия по провеждането на учения и паниките на Москва от разширението на НАТО.

Обяснихме особено, че нашите войски, които тревожат Лондон, са ситуирани на наша територия. За разлика от стотици и хиляди английски военни в Балтика. А министър председателят Джонсън през вчерашния ден сподели, че би трябвало да изпратят още в Румъния и България, сподели Сергей Лавров- министър на външните работи на Русия.

Със сигурност не бях няма на нашите диалози, означи Лиз Тръс.

Война в Украйна ще бъде злополука за украинския и съветския народ и за европейската сигурност. НАТО ясно сподели, че всяка навлизане в Украйна ще има огромни последствия и висока цена, сподели Лиз Тръс - министър на външните работи на Англия.

Британският министър председател Борис Джонсън дойде в Полша, където Лондон изпраща в допълнение 350 английски командоси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР