Европа посрещна 2020-а година с много емоции, фойерверки и засилени

...
Европа посрещна 2020-а година с много емоции, фойерверки и засилени
Коментари Харесай

Европа посрещна 2020-а година с емоции, фойерверки и засилени мерки за сигурност

Европа посрещна 2020-а година с доста страсти, фойерверки и засилени ограничения за сигурност.

Десетки хиляди французи се събраха на емблематичния бул. " Шан-з-Елизе " в Париж, с цел да посрещнат новата година. Триумфалната арка стана сцена на грандиозно светлинно шоу. В обичайното си новогодишно послание френският президент Еманюел Макрон засегна настоящи политически тематики.

Той отбрани прокарваната от държавното управление пенсионна промяна, която стана причина за всеобщи митинги, които не стихнаха даже и по празниците.

Лондончани посрещнаха 2020-а година с камбанния звън на Биг Бен и фойерверки на брега на река Темза. Близо 2000 пиротехнически средства бяха изстреляни от една от най-популярните забележителности - виенското колело " Лондонско око ".



В новогодишното си обръщение към нацията английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Обединеното кралство е на прага на нова глава в своята история ". Той даде обещание „ да довърши работата по осъществяването на Брекзит в границите на седмици ".

Стотици хиляди хора посрещнаха 2020-а година на площада при една от най-големите забележителности в Берлин - Бранденбургската врата.

Папа Франциск също насочи обръщение в навечерието на Нова година. Той прикани църквата да се приближи още веднъж до хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР