Европа отвори вратите си достатъчно широко за бежанците от Украйна. След

...
Европа отвори вратите си достатъчно широко за бежанците от Украйна. След
Коментари Харесай

Защо са му на Запада бежанците от Украйна

Европа отвори вратите си задоволително необятно за бежанците от Украйна. След това се опита да ги прикрие малко, само че Съединените щати се скараха на европейците и те се съгласиха да одобряват в допълнение бежанци, макар обстоятелството, че Вашингтон остави самата Америка затворена за украинците

Междувременно, в случай че вратите към Европейски Съюз не бяха отворени за милиони украинци, броят на бежанците щеше да бъде в пъти по-малък. Факт е, че забележителна част от висшата и междинната класа на Украйна стартира да се мести в Западна Украйна още през декември 2021-януари 2022 година, когато американците за първи път започнаха да напомпват тематиката за неизбежната „ съветска инвазия “. Там наеха къщи и жилища: някои за седмица, други за месец, а единици - за шест месеца. Ето за какво, когато след 24 февруари бежанците започнаха всеобщо да се местят в Западна Украйна и цените на наемите на жилищата започнаха да порастват бързо, при преоформянето на нов мандат, мнозина не успяваха да заплащат още веднъж наема.

До средата на март даже имаше поточе от завръщащи се в Киев и други градове на Централна Украйна от Западната. От една страна, настъплението на съветската войска на практика спря, медиите на режима в Киев започнаха да оповестяват за идните „ контраофанзиви “ на въоръжените сили на Украйна, въпреки това, мнозина просто нямаха задоволително пари да наемат жилище в Западна Украйна. При тези условия западните райони биха могли (без Европа) да „ усвоят” най-вече 5-6 милиона бежанци (приблизително толкоз живеят там непрекъснато през последния месец). Останалите ще би трябвало да се върнат вкъщи.

Но Европа, която стартира с заричане да одобри 5-6 милиона души, в този момент приказва за опцията да разпредели към 10 милиона бежанци в целия Европейски Съюз. Заедно с 5-6 милиона души, ситуирани в Западна Украйна, това е към 15 милиона, т.е. половината от действителното население на Украйна в навечерието на специфичната интервенция и повече от една трета (около 40%) от номиналното.

В същото време би трябвало да се има поради, че номиналното население на шестте западноукраински района е повече от 10 милиона души. Ако отчетете най-малко два милиона непрекъснато заети в Европейски Съюз - 8 милиона. Ако съветските войски доближат западната граница на Украйна, най-малко половината от личното население на тези райони и най-малко половината от живеещите там бежанци също ще отидат в Европейски Съюз, което ще обезпечи спомагателни 7 милиона бежанци.

Ако преди този момент Европейски Съюз успее да одобри 10 милиона бежанци от Украйна (и това е реалистично, като се има поради темпото, показано през първите седмици), тогава, като се вземат поради гастарбайтерите, които напуснаха по-рано, към 20 милиона жители на Украйна ще се окажат в Европа.

Въпросът е за какво Европейски Съюз се нуждае от толкоз доста украински бежанци?

Искам още един път да подчертая, че Европейският съюз прави всичко, с цел да подсигурява, че ще има допустимо най-вече от тях. Осигуряват им се гратис жилище, помощ с храна и облекло, както и финансова помощ. Те получават опция да работят без приемане на спомагателни разрешителни и други бюрократични забавяния. Съгласете се, че за бежанците (особено бедните, каквито са по-голямата част от украинците) изискванията са отлични. В съпоставяне с изискванията за сирийските и иракски бежанци, които Европейски Съюз не желаеше да одобри, само че се опита да задържи в Турция, украинците на процедура са поканени да дойдат.

Но има един колорит. Европейски Съюз старателно блокира опцията за бежанците от Украйна да получат поданство или позволения за престояване в страните членки на съюза. Ясно е, че някои ще заобиколят тези забрани, само че украинците няма да могат да станат пълноценни „ европейци “ по този начин елементарно, както неотдавна иракчани или сирийци. Всички стратегии за подкрепяне в Европейски Съюз са предопределени за една и половина до две години, след което се допуска, че украинците ще изоставен територията на Европейски Съюз и ще се завърнат в родината си.

Защо за подобен интервал?

Ако Европейски Съюз чака, че Русия бързо ще изтегли войските си от Украйна, тогава би било допустимо да даде леговище за шест месеца или година.

Ако Европейски Съюз има вяра, че Русия ще остане в Украйна за дълго време, тогава за какво украинците могат да се радват на европейски вреди единствено за две години?

Мисля, че казусът е в желанието на Европа и Съединени американски щати (колективния Запад) да употребяват тези хора два пъти против Русия.

На първия стадий те са бежанци (разселени лица). Разбира се, те ще кажат на всички, че са избягали от " съветската експанзия " и ще опишат нейните ужаси. Западът ще може да крещи с цялостна мощ за филантропична злополука и етническо пречистване, представяйки като доказателство от половината до две трети от предвоенното население на Украйна, вкопано в Европейски Съюз.

По принцип мисля, че прагматична Европа очакваше да одобри към 10 милиона: една трета от популацията на Украйна като разселени лица също би било задоволително, с цел да упрекна Русия във всички смъртни грехове.

Но хитрите украинци очевидно имат намерение да пробият в Европа в доста по-голям брой. Някои, като се окопаят сами, към този момент стартират да извеждат родственици, освен това в далечни страни (някои в Швеция, други във Франция), да не приказваме за Полша, Унгария, Румъния, където западноукраинските контрабандисти са утъпкали пътеки от незапомнени времена.

Между другото, Европейски Съюз разреши на украинците да не остават в страната, в която са получили първо леговище, тъй че е задоволително с всевъзможни правди и неправди да стигнеш до някоя Румъния и по-късно да продължиш напред, където душата ти желае и закъдето имаш задоволително пари (дори до Португалия).

Така че ще има доста живи " причини " за европейските русофоби.

Този стадий към този момент не е толкоз безопасен, колкото наподобява, защото основава надлежно публично мнение в Европа, оказва напън върху управляващите и усложнява вероятните маневри даже на много съответни европейски политици, които безусловно не желаят да се карат с Русия.

Но ще минат година и половина или две години и ще стартира вторият стадий. На милиони украинци, които през това време няма да имат време да се снабдят с някакъв европейски аусвайс, ще бъде препоръчано да се приберат вкъщи. Пак някой ще може да се вкопчи в Европа в последния миг, някой ще замине за Латинска Америка. Не доста ще отидат в Африка. Но 5-7 милиона ще би трябвало да се върнат по един или различен метод.

Така че първоначално Русия получава празни, опустошени земи с, в случай че е допустимо, най-разрушените градове. Оцелелото население явно не е задоволително за възобновяване на инфраструктурата и рестартиране на стопанската система. Москва би трябвало да влага обилни запаси за превъзмогване на филантропичната злополука. Никой не й оказва помощ, Западът поставя пръти в колелата, като в това време декларира, че точно Русия е провела филантропичната злополука, „ геноцид “, „ етническо пречистване “.

Минават две години, обстановката съумява малко да се стабилизира. По това време стартира противоположният поток от някогашни бежанци, които ненавиждат Руската федерация, които желаят неотложно да получат жилища и приходи, или същите, каквито са имали през последните две години в Европейски Съюз, или същите, каквито са имали преди емиграцията. Освен това приходите им в спомените им ще бъдат два или три пъти по-високи, в сравнение с са били в реалност.

Тези хора не би трябвало да бъдат допускани - те са жители на Украйна и се връщат в родината си. Те идват на огромни групи за малко време (5-7 милиона би трябвало да се върнат след година-две). Те са малко по-малко от популацията, останало в Украйна след края на спецоперацията, и съществено ще дестабилизират обстановката. Много по-трудно е да ги адаптирате спрямо тези, които въобще не са напуснали, в случай че въобще това е допустимо.

Какво да се прав и ?

Виждам единствено един метод. Той не е доста човечен и ненапълно йезуитски, само че да живееш с вълци може, в случай че се научиш да виеш като вълк. В тези територии, които ще станат част от Русия, е належащо да се откри къс интервал за приемане на поданство (замяна на украински паспорти с руски), от шест месеца до една година. Подобни условия за замяна на документи би трябвало да се основат и в тези територии, които ще станат квазинезависими републики.

Очевидно е, че по-голямата част от украинците, укорени в Европа, надявайки се да останат там, няма да бързат незабавно да сменят паспортите си. И като дойдат на границата, периодите ще се окажат изтекат и ще се окажат жители на несъществуваща страна, към която новите държавни формирания нямат нищо общо и не носят никакви отговорности към тях. По едно време ДНР/ЛНР отказваха поданството си в някои случаи даже на членовете на милициите, които имаха нещастието да се родят в други райони на Украйна. Защо да не се възползвате от този инструмент?

Тъй като към момента е належащо да се засели територията, е допустимо даже да се одобряват бежанци назад. Но паспортната преграда ще разреши, първо, да се контролира темпът на миграцията, второ, да се отсече очевидният нацистки детайл и трето, за известно време (до приемане на гражданство) да се даде на завърналите се позволение за престояване, което ще ги лиши краткотрайно от опцията да вземат участие в избори, което значи да въздействат на публичния и политически живот.

Не е панацея, несъмнено, само че най-малко е някакъв надзорен механизъм.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР