Европа отчита най-голямо увеличение както на новозаразените с коронавирус, така

...
Европа отчита най-голямо увеличение както на новозаразените с коронавирус, така
Коментари Харесай

СЗО: Европа отбелязва най-голяма COVID заболеваемост и смъртност в света

Европа регистрира най-голямо нарастване както на новозаразените с ковид, по този начин и на смъртните случаи през последната седмица. Това оповестиха в сряда от Световната здравна организация (СЗО), представени от АП.

Новите случаи на COVID-19 в 53 европейски страни сочат 18% нарастване през последната седмица и това е за четвърта поредна седмица.

Европа означи 14% нарастване на смъртните случаи, свързани с вируса. Това възлиза на повече от 1,6 милиона нови случая и над 21 000 нови смъртни случая.

Съединените щати регистрират най-големия брой нови случаи през последните седем дни - близо 513 000 нови случая, макар че това е спад от 12% по отношение на миналата седмица, както и над 11 600 смъртни случая, което е почти същия брой като миналата седмица.

Англия е на второ място с повече от 330 000 нови случая. Русия, която записа серия от национални ежедневни върхове през последните дни, има близо четвърт милион нови случаи през последната седмица.

Служители на СЗО показаха редица фактори за проблемите с вируса на Европа, в това число релативно ниските равнища на имунизация в някои страни от Източна Европа. Държави като Украйна, Румъния, България, Молдова и Грузия, имат едни от най-високите равнища на заразяване на 100 000 души през последната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР