Европа няма да се радва на същото ниво на сигурност

...
Европа няма да се радва на същото ниво на сигурност
Коментари Харесай

Ердоган: Европа е сигурна и мирна, защото Турция спира бежанците

Европа няма да се радва на същото равнище на сигурност и мир, както в този момент, в случай че не беше желанието на Турция да стопира тълпите от бежанци, които напират към границите й. Това съобщи турският президент Реджеп Таийп Ердоган, представен от „ Рашъ тудей “ и БГНЕС.

„ Ако европейските страни живеят в мир през днешния ден, това е с помощта на Турция, която приюти 4 милиона бежанци “, безапелационен е Ердоган.

През 2015 година Европейски Съюз се съгласи да заплати на Турция 3 милиарда евро, а Анкара пое ангажимент да обезпечи заслон на бежанците и да спре похода им към вътрешността на Европа. Година по-късно беше подписано публично съглашение сред Анкара и Брюксел, по силата на което всеки мигрант, влезнал нелегално на европейска територия, ще бъде връщан назад на турска земя.

В подмяна Европейски Съюз даде обещание да форсира процеса по приема на Турция в Блока. Като част от договорката Анкара изиска в допълнение 3 милиарда евро финансова помощ, която да й помогне да се оправи с филантропичната рецесия.

Двете страни в договорката обаче не престават да спорят по въпроса какъв тъкмо е броят на бежанците в Турция и от какъв брой тъкмо средтсва се нуждае Анкара, с цел да се погрижи за потребностите им. Миналата година Европейски Съюз разгласи, че в Турция има към 2 милиона мигранти, до момента в който държавното управление на Ердоган упорства, че броят им е два пъти повече – към 4 милиона души.

Въпреки най-хубавите старания на Турция за справяне с бежанската вълна Европа беше разтърсена от серия огромни терористични офанзиви през последните години, като някои от тях бяха осъществени от екстремисти, влезнали на територията на евроблока като бежанци.

Макар Анкара и Брюксел да имат съществени различия по въпроси, касаещи безвизовото пътешестване и свободата на словото, някои европейски страни отдадоха дължимото и благодариха на Турция за ролята й при прекъсването на вълната от бежанци, търсещи леговище в евроблока.

„ Европейската сигурност през днешния ден стартира в Турция “, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто по време на взаимна конференция с турския първи посланик Мевлют Чавушоглу. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР