Европа няма да може да намери заместител на руския газ

...
Европа няма да може да намери заместител на руския газ
Коментари Харесай

Русия уверена, че Европа не може да се откаже скоро от нейния газ

Европа няма да може да откри сурогат на съветския газ през идващите пет години.

В това е убеден вицепремиерът на Русия Александър Новак в изявлението си пред Russia 1.

" Преценете сами: що се отнася до газовата промишленост, ние доставяме към 200 милиарда кубически метра газ, до момента в който Европа използва 500 милиарда кубически метра - съвсем 60%. Определено няма нищо, което да го размени след една, три или пет години ", разяснява Новак.

Той въпреки всичко прибавя, че " всичко може да се случи в този живот ", само че цялостното отменяне на съветската сила от страна на Европа е " някакъв апокалиптичен сюжет ".

Няколко въпроса стоят сега пред Европа във връзка с съветския газ. Първият, който породи през вчерашния ден и обвързван с това по какъв начин да се заплатят актуалните доставки на природен газ, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин разгласи, че те ще би трябвало да се правят единствено в рубли. Това е стъпка от страна на Москва за заобикаляне на глобите, наложени от западните страни на Централната банка на Русия.

От друга страна Европейската комисия разгласи, че подхваща стъпки в няколко направления - първо за общи контракти за закупуване на природен газ на равнище Европейски Съюз, и второ, за последователно отделяне от зависимостта на Европа от съветски запаси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР