Европа никога не беше предполагала, че може да има война

...
Европа никога не беше предполагала, че може да има война
Коментари Харесай

Весела Чернева: За Орбан ще е все по-трудно да бъде неконструктивен около масата на ЕС

„ Европа в никакъв случай не беше предполагала, че може да има война на нейна територия. В речта си Урсула фон дер Лайен градеше визия за бъдещето на Европейски Съюз, който освен оцелява, само че и излиза от тази война в относително добра форма. Опорните точки, които тя зададе - външна политика, енергийна самостоятелност, икономическа непоклатимост, върховенството на правото и демокрацията, би трябвало да могат да изведат Европейски Съюз напред. Европейски Съюз е смутен от идната зима, само че всички предвиждания за неговото разединение се оказаха погрешни “, изясни тя.

 

Чернева бе безапелационна, че Европейски Съюз би трябвало да удържи единството си и възприятието за взаимност:

 

„ Такъв вид взаимност може да се гради, когато нито една от членките не употребява външни средства за своя лична полза, без това да има общностен смисъл. Виктор Орбан употребява дребни хватки, с цел да държи пленник Европейски Съюз по въпроси, които на пръв взор наподобяват дребни, само че могат да се окажат огромен препъни камък. Унгария е нарицателно за несвободни медии, одържавена корупция. За Орбан ще бъде все по-трудно да бъде неконструктивен към масата на Европейски Съюз “.

 

Весела Чернева добави коментар и за Сърбия: „ От 2014 година за Александър Вучич е ясно, че видът политика - да избира най-хубавото сред Изтока и Запада, да взема това, което най-вече му харесва, към този момент е невъзможна “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР