Европа може да отиде на Луната - Европейската космическа агенция

...
Европа може да отиде на Луната - Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция планира мисия до Луната до 2025 година

Европа може да отиде на Луната - Европейската галактическа организация (ЕКА) разпореди на компанията " Ариана груп " да изследва опцията да бъде осъществено кацане на Луната до 2025 година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Убеден съм, че усвояването на космоса е от значително значение за бъдещето на човечеството. Завръщането на Луната е допустимо - съобщи изпълнителният шеф на компанията Андре-Юбер Русел, припомняйки, че тази година се празнува 50-годишнината от първите стъпки на човек на естествения сателит на Земята. - ЕКА е окуражена да извърши кацане на Луната и да я трансформира в база за бъдещи проучвания. "

" Ариана груп " подписа контракт с ЕКА, с цел да изследва опцията да се отиде на Луната до 2025 година Целта на задачата ще е да се изследва реголитът - рядък пласт от покриващ скалите скален материал, от който е допустимо да се извлекат вода и О2. Това ще разреши да се възнамерява самостоятелно човешко наличие на Луната и да се създаде нужното за бъдещи проучвателен задачи гориво.

Подобна задача ще е първата за Европа, въпреки да не става дума да се изпратят хора на Луната. Първите стъпки на човек на Луната датират от 1969 година и са свързани с Нийл Армстронг, а по-късно и с Бъз Олдрин в границите на задачата " Аполо 11 ". Това предизвикателство бе признато от президента Джон Кенеди през 1961 година, когато Съединени американски щати и Съветският съюз участваха в конкуренция в космоса. Само три страни са кацали на повърхността на Луната, на към 384 000 км от Земята - Русия, Съединени американски щати и Китай. В началото на януари китайски галактически уред кацна на далечната неразучена страна на Луната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР