Европа може да бъде принудена да започне да ограничава енергията

...
Европа може да бъде принудена да започне да ограничава енергията
Коментари Харесай

Европа може да мине на енергиен режим тази зима

Европа може да бъде принудена да стартира да лимитира силата тази зима, като се стартира с промишленото потребление на природен газ, изключително в случай че зимата е студена. Това разяснява изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол, представен от Oilprice.

По думите му в случай че имаме тежка и дълга зима и в случай че не предприемем ограничения, може да се наложи нормирането на природния газ в Европа, като се стартира от огромните промишлени уреди.

Светът е изправен пред " доста по-голяма " енергийна рецесия от тази от 70-те години на предишния век, съобщи наскоро Бирол пред немския ежедневник Der Spiegel.
 Какви са запасите от газ на Европа в този момент. А при започване на зимата?
Какви са запасите от газ на Европа в този момент. А при започване на зимата?

Напоследък темпът на нагнетяването на газ се усилва, по оценка на " Газпром "

" Тогава ставаше дума единствено за нефт, в този момент имаме петролна рецесия, газова рецесия и рецесия с електрическата енергия ", съобщи ръководителят на интернационалната организация, която беше основана след шока от 70-те години след арабското петролно ембарго.

Бирол прикани още за икономисване на сила и повишение на енергийната успеваемост като средство за справяне с актуалната енергийна рецесия, която евентуално ще се утежни идната зима.

Междувременно неотдавна стана ясно, че Германия и Австрия се готвят за нормирано ползване на газа. Според проектът за изключителни обстановки, обвързван с газа, " етапа на ранно предизвестие ", която започнаха и Германия, и Австрия, е първата от трите стъпки в подготовката за евентуален дефицит на доставки. В последния си стадий държавните управления ще вкарат нормиране на газа.

" Петролните шокове от 70-те години на предишния век доведоха до огромен прогрес в енергийната успеваемост и е извънредно значимо тя главният отговор на днешната световна енергийна рецесия ", споделя ръководителят на МАЕ.

По думите на датският енергиен министър Дан Йоргенсен в случай че повишим нашата енергийна успеваемост, можем да понижим зависимостта си от съветския петрол и газ и да се приближим до постигането на климатичните си цели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР