Европа излива милиони в България, но проевропейските български политици не

...
Европа излива милиони в България, но проевропейските български политици не
Коментари Харесай

Евродепутат: ЕС излива милиони в България

Европа излива милиони в България, само че проевропейските български политици не водят правилен спор по въпроса с българските жители. Това мнение изрази ръководителката на френските социалисти в Европейския парламент Кристин Рево д’Алон Бонфоа в изявление за предаването "Събота 150 " по БНР.

Бонфоа акцентира, че не е почтено Европа да излива милиони в България и да се приказва, че тя не прави нищо за страната ни.

Много е значимо на идващите европейски избори претендентите, които са проевропейски настроени, да напомнят какво са дали структурните фондове на страната, както и че би трябвало да се върви още по-напред, добави тя.

В деня, в който България ще стартира да внася повече в бюджета на Европейски Съюз, това ще стане, тъй като нейното благосъстояние се е нараснало с помощта на кохезионната политика, която пък е разрешила вложения и сериозен стопански напредък, съобщи френският евродепутат.

В коментар за увеличаващия се евроскептицизъм на българите и връзката му с увеличението на вноската в евробюджета, Кристин Рево Бонфоа означи още:

"Мисля, че безусловно би трябвало да се приказва с българските жители. Аз бях в България и видях с очите си какво са донесли за страната кохезионните фондове. Това изключително важи за транспортния бранш – милиони евро идват всеки месец от Европейския съюз. И в случай че при всички тези фондове българите са антиевропейски настроени, е, евентуално тъй като не им се споделя, че тези пари идват от Европа, от солидарността на страните-членки. Много е значимо да има полемика по въпроса и се надявам, че политическите партии ще я създадат. Ако не го сторят, това би означавало, че има една огромна неистина по отношение на българите по сходство на тази, която видяхме на референдума във Англия. Ако завоюва вотът за излизане от Европейски Съюз, то беше, тъй като някои от тях, които бяха против Европа, им споделяха, че тя гълта пари, без да им дава нищо. Откакто стартира процедурата по Брекзит, те си дават сметка за всичко, което са на път да изгубят като директни заплащания. Същото важи и за България. Всички получават огромни суми и най-много тези, които най-вече имат потребност от тях. България, Румъния и Полша са измежду първите страни, които получават пари от Европейски Съюз. И когато споделям, че всички страни в Общността би трябвало да внасят повече, с цел да има по-солиден бюджет, от това ще се облагодетелстват и българите. За тях това е нещо позитивно, а не противоположното. И по този начин би трябвало да се изясни ".

Колкото до вноските на страните-членки в Европейския съюз, това е политическо решение, посочи Кристин Бонфоа:

"Страните-членки могат да решат, че ще внасят същите суми и нито цент повече. Но тогава водачите не биха могли да желаят повече европейски политики. Когато приказваме за европейска отбранителна политика, би трябвало да сме наясно, че за това са нужни обилни средства. Ако сме създали подобен упорит избор, то това значи, че би трябвало да се внася и повече в европейския бюджет за тази цел. Ние не сме срещу страните-членки да усилят вноските си, в случай че това носи изгода на европейските жители. Но за нас е недопустимо да се приказва, че щом една страна си потегля, ще има по-малко пари и ще вършим по-малко неща ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР