Европа и САЩ трябва да се противопоставят на Техеран относно

...
Европа и САЩ трябва да се противопоставят на Техеран относно
Коментари Харесай

Берлин зове Европа и САЩ да се противопоставят на Техеран, но ядрената сделка да остане

Европа и Съединени американски щати би трябвало да се опълчват на Техеран по отношение на ракетната стратегия на Ислямската република и на присъединяване на страната в сирийската революция, само че нуклеарната договорка от 2015 година би трябвало да бъде непокътната.

Това съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от " Ройтерс ".

Преди среща с сътрудниците си от Иран, Англия, Франция и Европейски Съюз, Габриел акцентира, че Съединени американски щати са прави да показват паниката си от тактиката на Иран в Близкия изток.

Но той посочи: " Ние би трябвало да отделим двете неща едно от друго: желаеме да запазим нуклеарното съглашение с Иран...и ролята, която Иран има в района ".

" Искаме да беседваме с Иран за ролята си в района, която е повече от проблематична ", означи Габриел, имайки поради въздействието на страната в Йемен, Сирия и Ливан.

Преди президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да вземе решение дали да върне глобите против Иран и да наложи петролно ембарго шефът на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини провежда среща, с цел да изпратят обръщение на Вашингтон с проявление поддръжката си за нуклеарната договорка, споделиха дипломати и публични представители.

Преди срещата английският външен министър Борис Джонсън назова нуклеарната договорка " значимо съглашение, което прави света по-безопасен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР