Европа и Съединените щати няма да участва във възстановяването на

...
Европа и Съединените щати няма да участва във възстановяването на
Коментари Харесай

Асад отказва САЩ и Европа да помагат за възстановяване на Сирия

Европа и Съединените щати няма да взе участие във възобновяване на Сирия, съобщи Башар Асад в изявление за НТВ, представен от " РИА Новости ".

Асад дефинира думите на някои политици, че Дамаск няма да получи помощ до момента в който настоящето държавно управление е на власт, " най-хубавите изказвания на Запада по време на цялата война в Сирия ".

Той не има намерение да ангажира Европа и Съединените щати в планове за възобновяване.

" Ние просто няма да им позволим да го направя. Те ще дойдат с парите ли? Те ще предложат заеми, дарения или грантове, все едно - на нас Западът не ни е необходим. Те са надалеч от понятието " почтеност ", те не дават, те просто взимат ", разяснява Асад.

Според сирийския водач страната ще разчита на личните си сили, а в сложни обстановки - на другари. " Може би възобновяване на Сирия ще отнеме повече време, само че въпреки всичко няма причина за безпокойствие ", доплва той.

В същото време той отбелязва, че доста европейски компании се пробват да открият редица действия, само че се управляват само от желанието си за облага. Тази агресия се поддържа от държавните управления на страните от Европейски Съюз, само че до момента не е било афиширано, изяснява той.

" Когато става въпрос за възобновяване на страната след войната - това са към 400 милиарда - това е целият пазар, това е цялата стопанска система, това е инвестиция ", прибавя Асад.

През април, сирийското държавно управление афишира, че ще даде преференции на съветски компании, които да е вземат участие във възобновяване на инфраструктурата. Според специалисти, въстановяването на стопанската система в страната може да отнеме до 15 години.

Сирийската войска ще върне контрола си в северната част на страна със мощ, в случай че бунтовниците там откажат да се предадат, разяснява Асад в същото изявление, представен от " Ройтерс ".

Асад, който съобщи, че няма да одобри западни средства, с цел да възвърне страната си, отхвърля наличието на турски и американски сили към северния град Манбиж, ден откакто бойците на двете страни започнаха да патрулират региона.

" Избрахме два пътя: първият и най-важният е помиряването... Вторият е да нападаме терористите, в случай че те не се предадат и откажат мир ", разяснява Асад.

" Ние ще се борим с тях (б.р. бунтовници) и ще си върнем контрола със мощ. Това сигурно не е най-хубавият вид за нас, само че това е единственият метод да получим надзор над страната ", добавя той.

" Имаме задоволително сили да възстановим страната. Ако нямаме пари - ще вземем заем от наши другари, от сирийци, живеещи в чужбина ", изяснява Асад. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР