Европа готви нови мерки за спиране на мигрантите. Дни преди

...
Европа готви нови мерки за спиране на мигрантите. Дни преди
Коментари Харесай

Европа готви нови мерки за спиране на мигрантите

Европа готви нови ограничения за прекъсване на мигрантите. Дни преди Европейския съвет ръководителят на Еврокомисията привиква неофициална среща на няколко страни, измежду които и България.

Срещата ще се състои тази неделя и я назовават „ мини среща на върха”. Тя би трябвало да даде звук на по-голямата среща тъкмо след седмица. В неделя в Брюксел се събират водачите на осем страни – Австрия, Германия, Франция, както и страните, които са външни граници и които поемат огромния поток от мигранти през Средиземноморието и Турция – България, Гърция, Италия, Малта и Испания.

Възможно е участниците да се усилят, като в срещата няма да вземат участие водачите от Вишеградската четворка.

Проектът планува съответни ограничения като мигрантите да остават в страната, в която влизат в Европейски Съюз без право на придвижване, да нямат право да избират държавата-убежище и други

630 мигранти от Северна Африка, които не бяха позволени в Италия и Малта, към момента са във Валенсия. Брюксел договаря с страните им, с цел да бъдат върнати назад.

Европейските страни към момента нямат общо решение по какъв начин да се оправят с тези, които търсят леговище при тях, само че съгласно еврокомисарят към този момент има прогрес по доста от противоречивите моменти.

Всички страни са единомислещи, че външните граници би трябвало да бъдат укрепени. Европолицията ще е в помощ на страните, които са външни граници. България покрепя концепцията.

Сред другите проектомерки са лагери за бежанци отвън територията на Общността, само че към тях има и рецензии.
Германският канцлер Ангела Меркел, подложен на сериозен вътрешнополитически напън, потърси поддръжка от Еманюел Макрон, а австрийският сътрудник на Меркел се срещна с Вишеградската група.

Според Брюксел до края на годината има действителни шансове страните да реализират общо решение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР