Европа е застрашена от повторение на миграционната криза от 2015

...
Европа е застрашена от повторение на миграционната криза от 2015
Коментари Харесай

Шулц със страшно предупреждение: Европа я чака нова бежанска криза

Европа е застрашена от повтаряне на миграционната рецесия от 2015 година. Това предизвестява водачът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц в изявление за неделното издание на в. Bild. Ако в този момент не действаме, рискуваме тогавашната обстановка да се повтори, акцентира Шулц, определяйки като " извънредно рисково " увеличението на потока бежанци, които идват в Европа през Средиземно море.
Този, който печели време и се пробва да пренебрегва тематиката до изборите за Бундестаг (на 24 септември), демонстрира цинизъм, отбелязва Шулц, който е главен конкурент на канцлера Ангела Меркел в идния избор.

Председателят на ГСДП възнамерява да посети Италия на 27 юли и да разиска с премиера Паоло Джентилони проблемите с миграцията. Според немския политик и някогашен ръководител на Европарламента, Европейската комисия би могла да даде спомагателна финансова поддръжка на страните, които одобряват мигранти от Италия. Същевременно той изключи присъединяване на Германия в тези старания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР