Европа е възможност за по-висок стандарт на живот, на свободно

...
Европа е възможност за по-висок стандарт на живот, на свободно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Европа е възможност за по-добър живот, но от нас зависи да стане реалност

Европа е опция за по-висок стандарт на живот, на свободно придвижване на хора, за свободна търговия, за по-високи приходи. От нас зависи дали тази опция ще стане действителност. Това съобщи ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в утринния блок на Нова телевизия. Според нея минималната работна заплата би трябвало да бъде 660 лева - 60% от междинната и за този принцип на пресмятане упорства Българска социалистическа партия. Управляващите споделят, че 6400 лева за дете не е допустимо. Това е изпълнимо и коства 30 милиона лв. годишно, акцентира тя. Нинова попита дали българската страна, при бюджета, който има, при тази гигантска корупция и приключване на средства в сивия бранш, няма 30 млн. да помогне на младите фамилии. Въпрос на цели - да строят пътища, които на другия ден са пропаднали, или да се помогне на младите фамилии, продължи с въпросите тя. Нинова не отхвърли, че инфраструктурата е значима, само че би трябвало да се строи качествено.
Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че за 10 години българите са намалели с 603 000. Падаме в класацията за приходи и ставаме все по-бедната страна в Европа. Ние сме най-корумпираната и с минимум независимост на словото. Каквито и ПР-акции да разиграват ръководещите пред изборите, обстоятелствата са обстоятелства - огромните проблеми са в бедността, неравенствата и неналичието на господство на закона, сподели още тя.
По мотив думите на премиера, че Българска социалистическа партия готви избирателен скандал, тя разяснява: " Борисов се тормози от възможна загуба и търси авансово опрощение за това в измислени сюжети. Имаме доста сигнали за напън, потребление на боязън, на службите на Министерство на вътрешните работи и ще огласим съответни случаи. Ще сигнализираме нашите органи и европейските посланици ".
Българска социалистическа партия държи на безусловно демократични и транспарантни избори, акцентира водачът на левицата. И подсети, че партията и тази година ще прави редом броене в деня на вота.
Нинова разяснява още, че в Австрия след една оставка за корупция, министър председателят е изискал предварителни избори. Тук имаме 7 оставки за подозрения за корупция, за 2 години. Не наподобява честен акт, когато министър подава оставка за нещастието в Своге, а става зам.-министър. Другият министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това е прикриване на следите и цинизъм. А фамилиите на починалите получават по 10 лева Това не е неравноправие, това е бездна, безапелационна е тя.
Единственият метод да има ред в страната и да има господство на закона е да се заведе дело, да ги осъдим и да го оповестим. Всички друго е принизяване на политиката, разяснява Корнелия Нинова. Според нея обаче хората ги интересува друго - за какво пенсията им е 200 лева, за какво нямат болница, където да отидат да се лекуват, и чакат от политиците да им кажат по какъв начин ще се промени това.
Не имам вяра нито за секунда на КПКОНПИ. Самата антикорупционната комисия беше порочно основана. Не може господин Цветанов да назначи Пламен Георгиев за ръководител и да чакаме той да се произнесе за жилището с асансьора, съобщи Нинова във връзка " Апартаментгейт ". Според нея не може да се има вяра на орган, на който ръководителят и зам.-председателят имат проблеми с тераси. Как тези хора ще проверяват офшорките, попита тя.
Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е предложила опция и тази комисия да се образува по друг метод. Вярвам и на Европейската прокуратура. Много желая да се оглави от госпожа Кьовеши, с цел да се прегледат обективно злоупотребите с европейски средства, посочи водачът на Българска социалистическа партия.
Ние сме единствената партия, която не отхвърля грешките през годините и желае смяна на модела. Поканиха ни да станем част от статуквото, само че ние отказахме. Три години ги отхвърляхме и си изядохме багра поради това. Твърдо решени сме, че ще се разграничим от това статукво, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР