Европа е възможност за по-висок стандарт на живот, на свободно

...
Европа е възможност за по-висок стандарт на живот, на свободно
Коментари Харесай

Нинова: Европа е възможност за по-висок стандарт на живот, но от нас зависи дали ще стане реалност

Европа е опция за по-висок стандарт на живот, на свободно придвижване на хора, за свободна търговия, за по-високи приходи. От нас зависи дали тази опция ще стане действителност.

Това съобщи ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по Нова телевизия. Според нея минималната работна заплата би трябвало да бъде 660 лева – 60% от междинната и за този принцип на пресмятане упорства Българска социалистическа партия. „ Управляващите споделят, че 6400 лева за дете не е допустимо. Това е изпълнимо и коства 30 млн. лева годишно “, акцентира тя. Нинова попита дали българската страна, при бюджета, който има, при тази гигантска корупция и приключване на средства в сивия бранш, няма 30 млн. да помогне на младите фамилии. „ Въпрос на цели – да строят пътища, които на другия ден са пропаднали, или да се помогне на младите фамилии? “, продължи с въпросите тя. Нинова не отхвърли, че инфраструктурата е значима, само че би трябвало да се строи качествено.

Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че за 10 години българите са намалели с 603 000. „ Падаме в класацията за приходи и ставаме все по-бедната страна в Европа. Ние сме най-корумпираната и с минимум независимост на словото. Каквито и ПР-акции да разиграват ръководещите пред изборите, обстоятелствата са обстоятелства - огромните проблеми са в бедността, неравенствата и неналичието на господство на закона “, сподели още тя. Нинова съобщи, че през вчерашния ден еврокомисарят по правораздаване Вера Юрова, за следващ път, опроверга Борисов. „ Тя е споделила, че няма да ни смъкват механизма за наблюдаване, тъй като правосъдната система не е самостоятелна. Няма да ни одобряват в Шенген, както даде обещание господин Юнкер, и това го споделят сътрудниците на Борисов “, добави Нинова.

По мотив думите на премиера, че Българска социалистическа партия готви избирателен скандал, тя разяснява: „ Борисов се тормози от възможна загуба и търси авансово опрощение за това в измислени сюжети. Имаме доста сигнали за напън, потребление на боязън, на службите на Министерство на вътрешните работи и ще огласим съответни случаи. Ще сигнализираме нашите органи и европейските посланици “, сподели още тя. Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия държи на безусловно демократични и транспарантни избори. „ Ангажирани сме да вършим редом броене. Българска социалистическа партия желае да завоюва тези избори и работи за това “, безапелационна е ръководителят на Българска социалистическа партия. 

Корнелия Нинова уточни, че в Австрия за една оставка за корупция, министър председателят е изискал предварителни избори. „ Тук имаме 7 оставки за подозрения за корупция, за 2 години. Не наподобява честен акт, когато министър подава оставка за нещастието в Своге, а става зам.-министър. Другият министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това е прикриване на следите и цинизъм. А фамилиите на починалите получават по 10 лева Това не е неравноправие, това е бездна “, безапелационна е тя.

По мотив договорката за „ Техноимпекс “, Нинова изясни, че тя е проверявана 4 пъти и всички документи опровергават информацията на Антон Тодоров. Председателят на Българска социалистическа партия е завела дело за всички неистини и го е спечелила. " В решението написа, че в никакъв случай не е съм била в Съюз на демократичните сили, че не съм излъгала за нищо, което съм споделила и за " Техноимпекс ", и по други подправени вести. Г-н Борисов би трябвало да ми заплати разноските по делото. Да пускат колкото желаят подправени вести. Единственият метод да има ред в страната и да има господство на закона е да се заведе дело, да ги осъдим и да го оповестим. Всички друго е принизяване на политиката “, сподели още тя. Според нея хората ги интересува друго – за какво пенсията им е 200 лева, за какво нямат болница, където да отидат да се лекуват, и чакат от политиците да им кажат по какъв начин ще се промени това.

„ Не имам вяра нито за секунда на КОНПИ. Самата антикорупционната комисия беше порочно основана. Не може господин Цветанов да назначи Пламен Георгиев за ръководител и да чакаме той да се произнесе за жилището с асансьора. Вече месец и половина не споделят дали Цветанов е в спор на ползи “, сподели още Нинова. Според нея не може да се има вяра на орган, на който ръководителят и зам.-председателят имат проблеми с тераси. „ Тези хора ще проверяват офшорките “, добави тя. Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е предложила опция и тази комисия да се образува по друг метод. „ Вярвам и на Европейската прокуратура. Много желая да се оглави от госпожа Кьовеши, с цел да се прегледат обективно злоупотребите с европейски средства “, сподели още тя. Нинова сподели 7 източника на информация, че държавното управление е гласувало срещу тази кандидатура. „ Страх ги е, че може да има правдивост, да има следствия и те да доведат до обективен резултат “, посочи тя.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която не отхвърля грешките през годините и желае смяна на модела.

„ Поканиха ни да станем част от статуквото, само че ние отказахме. 3 години ги отхвърляхме и си изядохме багра поради това. Твърдо решени сме, че ще се разграничим от това статукво “, безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР