Европа е свидетел на невиждан колапс, вследствие на безумно високи

...
Европа е свидетел на невиждан колапс, вследствие на безумно високи
Коментари Харесай

Огромни пожари продължават да тормозят редица държави в Европа


Европа е очевидец на невъобразим колапс, в резултат на безумно високи и нечакани от никого високи температури, съсипващи сухи ветрове и обезверена жадност за дъжд. И какви да бъдат следствията от всичко това, в случай че не - огнена буря - хищно поглъщаща хора, домове и природа. 

Португалия

Иберийският полуостров е под натиска на може би най-високите температури в Европа, които тук-там надвишават 45 градуса по Целзий. Пожарът там бушува от дни, като повече от 1 000 пожарникари, подпомагани от 19 хеликоптери и самолети шести следващ ден се пробват да угасят огромния пожар, вилнеещ в Южна Португалия, на към 250 км югоизточно от Лисабон, съобщи БГНЕС. Огънят се приближи на 500 метра от Моншики, град с към 2 000 поданици, което накара управляващите да изтеглят къщите предвид на приближаващата буря. Досега са ранени 29 души, а доста здания, ситуирани на горящите хълмове, са били унищожени.

Испания

Испания е изправена пред няколко горски пожара, последният от които избухна покрай Лученте в региона на Валенсия, където са евакуирани минимум 2 500 души. Досега пожарът е унищожил към 1 000 хектара земя. Горски пожар на френската граница в североизточната част на Испания пък принуди управляващите да затворят автомагистрала, свързваща двете страни, оповестиха пожарникари за Агенция Франс Прес.

" Работим дружно с френски пожарникари при пожар в Ла Джонкуера ", оповестиха те в Туитър. Пожарникарите в Каталуния обявиха, че са получили помощ от самолети и хеликоптери. Преди три дни те оповестиха, че огънят към този момент е под надзор.

Гърция

В 6:40 часа локално време тази заран Атика още веднъж стана цел на огнените демони. Гръцката противопожарна работа с 9 пожарникари, 3 помощни автомобила и 1 хеликоптер гаси горски пожар, който избухна в региона на Агия Марина в Неа Макри в източна Атика. Неа Макри се намира доста покрай обитаемоте места, които бяха наранени от опустошителните пожари на 23 юли, лишили живота на над 90 души. Както заяви кореспондента на МИА от Атина, съгласно прогнозата за заплаха от пожари, оповестена от Генералната работа за гражданска отбрана на Гърция, за през днешния ден региона Атика, дружно с полуостров Евия и островите Скирос, Лесбос, Хиос, Самос и Икария са в оранжев цвят, т.е. с доста висока степен на заплаха (четвърта категория) от появяването на пожари. През последните 24 часа пожарната работа е заета с гасенето на 62 градски пожара и 15 горски и е призована за помощ в 41 случая.

След потушаването на втория по величина пожар в района Главното ръководство за гражданска отбрана инструктира всички държавни служби, както и общинските и районните управляващи да бъдат нащрек. Като превантивна мярка, транспортните средства са неразрешени по пътища, минаващи през избрани паркове, гори и други региони, считани за застрашени от пожар в общините Маратон, Палини, Рафина-Пикерми и Спата-Артемида.

Германия

Десетки хора бяха ранени след пожар, който избухна наоколо до железопътна линия в нападнатия от жегите град Зигбург покрай град Бон.. Пожарът е почнал в тревна околност покрай основен железопътен маршрут и бързо се е популяризирал до околните къщи, като е спрял железопътния трафик за часове. Горещините и сухия въздух са помогнали на пламъците да се разпространят бързо до околните къщи, принуждавайки пожарникарите да се изправят против " огнената стена ".

Най-малко 28 души са потърпевши в пожара, трима от които са в сериозно положение, съгласно локалните чиновници. Сред потърпевшите са 20 локални поданици, 3-ма пожарникари и 5 полицейски чиновници. Над 520 пожарникари са взели присъединяване в интервенцията, а спешните екипи са употребявали полицейско водно оръжие и хеликоптер, с цел да потушат пожара. 9 къщи са тежко повредени.

Железопътният трафик през Зигбург обслужва натоварената високоскоростна влакова линия ICE, която обгръща трасето от Кьолн до Франкфурт. Германската железопътна компания Deutsche Bahn заяви на пасажерите в изказване, че закъсненията по маршрута Кьолн-Франкфурт могат да продължат до късно. Температурите доближиха 39 градуса по Целзий в Зигбург, като в региона няма превалявания от седмици, заяви Дойче Веле.

На фона на затормозяващите политически и съсипващите я стопански рецесии, Европа се моли да бъде пощадена най-малко от яростта на природата. Нищо друго не й остава, с изключение на да се надява на по този начин жадуваното захлаждане, а за какво не и даже да се довери на шаманските ритуали за „ извикване “ на дъжд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР