Европа е шокирана и ужасена от убийството от полицаи на

...
Европа е шокирана и ужасена от убийството от полицаи на
Коментари Харесай

ЕС критикува САЩ заради Джордж Флойд

Европа е " шокирана и ужасена " от убийството от служители на реда на Джордж Флойд в Съединени американски щати, съобщи европейският външен министър Жозеп Борел, осъждайки " корист с власт ".
Протестите, провокирани от гибелта на афроамериканеца Флойд, който беше погубен, когато бял служител на реда натисна с коляно врата му, бушуват из цялата страна и президентът Доналд Тръмп разпореди на военните да се намесят.
Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани американските управляващи да се въздържат от " несъразмерната приложимост на мощ " и съобщи, че Европейски Съюз поддържа правото на кротичък митинг.
" Ние тук, в Европа, както хората на Съединените щати, сме шокирани и ужасени от гибелта на Джордж Флойд. Считам, че всички общества би трябвало да останат бдителни против несъразмерната приложимост на мощ и да подсигуряват, че на всички сходни произшествия се реагират безвредно, дейно и при цялостно ценене на закона и правата на индивида ", сподели Борел пред публицисти в Брюксел.
Тръмп съобщи тази нощ, че изпраща " хиляди и хиляди тежко въоръжени бойци " за възобновяване на реда на фона на най-тежките вълнения, които Америка е следила от едно потомство. Но Борел предизвести, че демократичните общества носят особено обвързване да работят отговорно и " да не употребяват потенциала си по метода, употребен при тази доста нещастна гибел (на Джордж Флойд) ".
" Това е корист с власт и това би трябвало да бъде наказано, против него би трябвало да има битка в Щатите и на всички места ", сподели Борел.
" Позволете ми да повторя: всички животи са от голяма важност, животите на чернокожите също имат значение ", добави Борел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР