Европа е шокирана и ужасена от убийството на Джордж Флойд

...
Европа е шокирана и ужасена от убийството на Джордж Флойд
Коментари Харесай

Шокираният и ужасен ЕС осъди злоупотребата с власт в САЩ

Европа е " шокирана и ужасена " от убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати. Това разгласи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, който осъди " злоупотребата с власт ", представен от Агенция Франс Прес и Си Ен Ен.
 Лидерът на Хонконг упрекна Съединени американски щати в двойни стандарти
Лидерът на Хонконг упрекна Съединени американски щати в двойни стандарти

Вашингтон подлага на критика дейностите на управляващите в Хонконг

Борел прикани американските управляващи да прекратят " несъразмерното потребление на мощ ". Според него всички общества би трябвало да реагират бързо при такива обстановки.

" Ние тук в Европа, като народа на Съединени американски щати, сме шокирани и ужасени от гибелта на Джордж Флойд . И аз мисля, че всички общества би трябвало да останат бдителни против несъразмерното потребление на мощ и да подсигуряват, че на всички сходни произшествия е отговорено бързо, дейно и при цялостно съблюдаване на върховенството на закона и човешките права ", прикани топ дипломатът на Европейски Съюз.

" Това е корист с власт и това би трябвало да бъде прекъснато , до момента в който ние се борим с това в страните и на всички места ", посочи Борел. По думите му Европейски Съюз поддържа правото на мирни митинги, само че осъжда насилието и расизма. Брюксел приканва за деескалация на напрежението.
 Седма нощ на протести в Съединени американски щати, Тръмп може да хвърли армията със закон от 1807 година
Седма нощ на протести в Съединени американски щати, Тръмп може да хвърли армията със закон от 1807 година

Използването на федерални бойци за осъществяване на задания на полицията е неразрешено

Протестите в Съединени американски щати започнаха преди седмица след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.

Арестуваният служител на реда Дерек Шовин е упрекнат в ликвидиране от трета степен - ликвидиране, осъществено при опит за нанасяне на телесна вреда на жертвата, само че не безусловно за причиняване на нейната гибел. Срещу него също е повдигнато обвиняване в непредумишлено ликвидиране от втора степен. Именно Шовин държа коляното си върху врата на Флойд. В Минесота за ликвидиране от трета степен Шовин може да бъде наказан на 25 година затвор. Бившият служител на реда ще се яви пред съда на 8 юни.
 Тръмп: Случващото се в Съединени американски щати е вътрешен тероризъм, активизирам армията
Тръмп: Случващото се в Съединени американски щати е вътрешен тероризъм, активизирам армията

След седмица на безредици, последвали убийството на Джордж Флойд

Независима аутопсия откри, че Флойд е умрял от задушаване в резултат на нескончаем напън, до момента в който формалното умозаключение на управляващите е, че " няма физически данни ", които да поддържат диагнозата травматична асфиксия или задушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР