Европа е на прага на изборите за новия състав на

...
Европа е на прага на изборите за новия състав на
Коментари Харесай

Апокалиптична прогноза на европейците за ЕС

Европа е на прага на изборите за новия състав на Европейския парламент. На фона на това съюза се тресе от рецесията с Brexit. Очаквано се завъртат и апокалиптични сюжети - ново изследване демонстрира, че по-голямата част от европейците считат, че в най-скоро време Европейският съюз ще се разпадне. Изследването е поръчано от Европейския съвет за външни връзки (ECFR).

3 от 10 жители на Европейски Съюз са на мнение, че идва края на една обединена Европа. Това значи повече от половината от популацията в рамките на съюза, изясняват от "Гардиън ". Във Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Австрия, Словакия, Румъния, Чехия, Гърция и Полша болшинството от хората, взели присъединяване в изследване на Европейския союз, счита, че краят на обединена Европа ще пристигна в идващите 10 до 20 години. 92% от интервюираните правят оценка сходен сюжет като загуба, тъй като това означавало завършек на свободното придвижване на артикули, хора и услуги.

Данните са изключително блестящо изразени във Франция, където партията на президента Еманюел Макрон "Република напред " изостава от евроскептичната партия "Народен фронт " на Марин льо Пен в изборите за европейските парламент, които ще се състоят идната седмица. 58% от хората във Франция считат, че е доста евентуално или е евентуално Европейски Съюз да се разпадне в границите на 20 години, на второ място след Словакия (66%).

Близо седем десетилетия след основаването на Европейската общественост за въглища и стомана, сплотяваща Франция, Германия, Италия, Белгия, Нидерландия и Люксембург в пакт, предопределен да предотврати по-нататъшна война, трима от 10 души споделят, че спор сред страните в Европейски Съюз е реалистична опция.

Една трета от гласоподавателите в Полша и Франция имат вяра, че е допустимо и експлоадирането на война. Същото е мнението и на значителен % от хора, които възнамеряват да гласоподават за крайни партийни обединения, в които членуват екстремисти - съвсем половината (46%) от последователите на „ Националния фронт “ и 41% от последователите на "Алтернатива за Германия " в Германия поддържат това мнение.

В Европа три четвърти от гласоподавателите считат, че политиката е нарушена или на национално, или на ниво Европейски Съюз, или и на двете. Във Франция единствено 15% считат, че политическата система работи добре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР