Европа е мястото, където ChatGPT се регулира, а не се

...
Европа е мястото, където ChatGPT се регулира, а не се
Коментари Харесай

Защо Европа само регулира, а не създава иновативни технологии?

Европа е мястото, където ChatGPT се контролира, а не се основава. Колкото и да са първичните резултати от конкуренцията във въоръжаването с изкуствен интелект, те са още едно увещание за това какъв брой изостава Европейският съюз от Съединени американски щати и Китай, когато става въпрос за нови технологии, написа Лионел Лоран за .

Как районът, който роди Nokia Oyj и Ericsson AB, се трансформира в земя, която софтуерния бранш не помни? Някои упрекват акронимите, които са синоним на бюрокрацията в Брюксел – GDPR, DMA, DSA, макар че софтуерните колоси наподобява са доста по-уплашени от ChatGPT, в сравнение с от каквато и да е било глоба на Европейски Съюз. Технологичните лобисти се ядосват на еврокомисаря Тиери Бретон, който желае по-строги правила за ИИ, с цел да контролира новата порода чатботове.

Но може би остарялата компания на Бретон, Atos SE, е по-добър образец за по-дълбокото неразположение, което тормози европейският софтуерен бранш. Аерокосмическият първенец Airbus SE предложи инвестиция в Evidian, звеното за огромни данни и киберсигурност, което Atos възнамерява да отдели като независима компания тази година. Потенциалната договорка беше показана като подтик за европейския софтуерен „ суверенитет “ посредством напредък в областта на облачните услуги и модерните калкулации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР