Европа е лидер в иновациите и научните изследвания. Това каза

...
Европа е лидер в иновациите и научните изследвания. Това каза
Коментари Харесай

Габриел: Европа е лидер в иновациите

Европа е водач в нововъведенията и научните проучвания. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по БТВ българският еврокомисар Мария Габриел, която е с сектор „ Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша “.

„ Европа има своите компликации и метод да се оправя с провокациите, тя обаче е мощна, когато е обединена и демонстрира мощните си страни. Европа е едвам 7% от международното население, само че 20% от научните проучвания и нововъведенията в света произлизат от нея “, изясни тя.

Относно бюджетът, който ще ръководи, тя посочи, че за програмата „ Хоризонт Европа “ съюзът ще отдели 100 милиарда евро, а за „ Еразъм “ предлагането на Европейска комисия е за двойно нарастване – 30 милиарда евро. „ Досега 14 хиляди българи са се възползвали от програмата. Знам, че младите българи ще харесат предлагането ми и за „ Зелен Еразъм “, разяснява еврокомисарят.

По думите ѝ едвам 5,6% от програмата „ Хоризонт Европа “ се усвояват от страните, включили се към Европейски Съюз след 2004 година „ За мен ще бъде значимо да окуражим вложението освен посредством тази стратегия. Вече сключихме и съглашението за суперкомпютъра и сме влезнали в оперативна фаза. Иска ми се България да се трансформира в един районен иновационен хъб. Моята цел бе компютъра да е европейски – това значи, че вложителите от другите елементи на Европа ще имат достъп до него, ще могат да ни оферират решения “, разяснява още Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР