Европа“ е ключовата дума в дебатите на двудневния конгрес на

...
Европа“ е ключовата дума в дебатите на двудневния конгрес на
Коментари Харесай

Станишев към Шулц: Европа има нужда от вас

„ Европа “ е основната дума в дебатите на двудневния конгрес на Германската социалдемократическа партия в Берлин.
Това е разбираемо, защото тематиката за бъдещето на Европа е и в центъра на диалозите сред двете най-големи политически сили в Германия. Конгресът ще разиска резолюция, която да даде отворен мандат на управлението на партията за диалози по съответни политики при вероятно присъединяване в бъдещо държавно управление.

В мощна тирада Шулц очерта алените линии за левицата: бъдещето на Европа, труда и околната среда. „ Ние не би трябвало да управляваме непременно, само че и не би трябвало да останем в съпротива непременно. Важно е да забележим какво можем да реализираме. Нашата страна би трябвало да стане по-силна, а по тази причина е нужна Германската социалдемократическа партия. “, продължи той. „ Глобализацията се нуждае от правила, които да отидат оттатък националното. За постигането на тази цел ПЕС и Прогесивният алианс ще имат основна роля. “, уточни Мартин Шулц.

„ Предадох на нашите другари – немските социалдемократи – загрижеността на левите водачи и министър председатели, че без тяхното присъединяване в бъдещото държавно управление на Германия, смяната в Европа не би могла да се случи. Само тяхното наличие би постигнало действителни дейности по обществения дирек и по идната политическа борба за новия бюджет на Европа. “, съобщи Станишев, който е специфичен посетител на конгреса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР