Европа е изправена пред нови рискове за икономическото си възстановяване

...
Европа е изправена пред нови рискове за икономическото си възстановяване
Коментари Харесай

Международният валутен фонд предупреди за нови рискове за икономическото възстановяване

Европа е изправена пред нови опасности за икономическото си възобновяване заради разновидностите на Covid-19 и забавянето на акциите за имунизиране, които заплашват да удължат здравната рецесия, заяви БГНЕС. 
Това може да сътвори " обществени безредици и нови средносрочни вреди за стопанските системи, в случай че рецесията продължи ", предизвести Международният валутен фонд, призовавайки за повече държавна поддръжка, до момента в който рецесията отмине.
 МВФ вижда напредък в световната стопанска система макар пандемията МВФ вижда напредък в световната стопанска система макар пандемията
Икономическият напредък, воден от Съединените щати и Китай, се форсира, усилвайки рисковете от неравномерно световно възобновяване, зая...
" Това не е апел за пакет, който усилва разноските безсистемно и непрекъснато, а за добре ориентиран и краткотраен ход както в търсенето, по този начин и в предлагането ", сподели Алфред Камер, шеф на европейския отдел на МВФ.
Фондът регистрира растеж за Европа от 4,5% тази година, с 0,2 пункта по-нисък от прогнозата през октомври, последван от 3,9% нарастване през 2022 година, съгласно последната районна икономическа вероятност. Това би върнало стопанската система „ назад в нейното предпандемично равнище, само че не и на упования преди пандемията път “.
" Отразявайки периодическите талази на зараза и темповете на имунизациите, икономическото възобновяване в Европа към момента куца и е неравномерно ", съобщи Камер.
Прогнозите на МВФ допускат, че имунизациите ще бъдат " необятно налични " доникъде на годината, а Камер сподели, че " приоритет номер едно е да се усили производството на ваксини. " Но политиците " би трябвало да продължат да дават незабавна поддръжка на семействата и компаниите ".
 Кристалина Георгиева ще предложи да се отделят 650 милиарда $ за връщане на нормалността Кристалина Георгиева ще предложи да се отделят 650 милиарда $ за връщане на нормалността
Изпълнителният шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че поддържа полемиките по отношение на вероятно ново...
Базираният във Вашингтон заемодател прикани за " невиждани избавителни линии " за служащите благодарение на десетки милиони, само че съобщи, че тези средства би трябвало да преминат към стратегии за преквалификация, с цел да оказват помощ на служащите да намерят работа в нововъзникващите промишлености.
Като позитивна посока фондът отбелязва евентуално огромните удобни резултати от проекта на Европейския съюз „ Следващо потомство “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР